3 °C Budapest

Káprázat a Tescóban: csodatermék vagy marketingtrükk?

2009. április 29. 05:38

Óriási érdeklődéssel várják a Tesco brit üzleteiben az új csodaparadicsomot. Az áruházlánc a beharangozókban azt ígéri, hogy lejárt a péppé ázott szendvicsek kora, mivel az új, Hollandiában nemesített paradicsom - szemben a normál termékkel - a nedvességtartalmának csak a töredékét veszíti el a szeletelést követően.

Az egyik megszólaltatott vásárló elmondta, hogy bár a paradicsom a család egyik legkedveltebb zöldsége, sajnos nagyon kellemetlen tud lenni, amikor a gyermekének és a férjének reggel gondosan és gusztusosan becsomagolt szendvics leginkább egy átázott kartonpapírra hasonlít, mikor tízóraira a szerettei elfogyasztják azt.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

A Tesco reklámanyagai szerint az új paradicsom ugyanannyi idő alatt mindössze negyedannyi nedvességet veszít, mint a normál paradicsomok, így az átázott szendvicsek kora lejárt. A nedvesség-megtartó zöldség értékesítését - amit egyébként holland termelők nemesítették - még ezen a héten megkezdik a Tesco brit üzleteiben.

Korábban: Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az új termék kilója 68,7 %-kal drágább, mint a hagyományos lédig paradicsom, de az áruház szerint hamar megszeretik majd a vásárlók. Élelmiszeripari szakértők szkeptikusan fogadják a nemesített növényt, mivel egyelőre nem szól a fáma a paradicsom ízéről és zamatáról. Az egyik neves éttermi kritikus szerint a kutatóknak a rovarirtó szerek használatának csökkentésére kellene koncentrálni a munkásságuk során, nem pedig bűvészkedéssel elütni az időt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2025. december 13. szombat
Luca, Otília
50. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?