-4 °C Budapest

Káprázat a Tescóban: csodatermék vagy marketingtrükk?

2009. április 29. 05:38

Óriási érdeklődéssel várják a Tesco brit üzleteiben az új csodaparadicsomot. Az áruházlánc a beharangozókban azt ígéri, hogy lejárt a péppé ázott szendvicsek kora, mivel az új, Hollandiában nemesített paradicsom - szemben a normál termékkel - a nedvességtartalmának csak a töredékét veszíti el a szeletelést követően.

Az egyik megszólaltatott vásárló elmondta, hogy bár a paradicsom a család egyik legkedveltebb zöldsége, sajnos nagyon kellemetlen tud lenni, amikor a gyermekének és a férjének reggel gondosan és gusztusosan becsomagolt szendvics leginkább egy átázott kartonpapírra hasonlít, mikor tízóraira a szerettei elfogyasztják azt.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

A Tesco reklámanyagai szerint az új paradicsom ugyanannyi idő alatt mindössze negyedannyi nedvességet veszít, mint a normál paradicsomok, így az átázott szendvicsek kora lejárt. A nedvesség-megtartó zöldség értékesítését - amit egyébként holland termelők nemesítették - még ezen a héten megkezdik a Tesco brit üzleteiben.

Korábban: Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új termék kilója 68,7 %-kal drágább, mint a hagyományos lédig paradicsom, de az áruház szerint hamar megszeretik majd a vásárlók. Élelmiszeripari szakértők szkeptikusan fogadják a nemesített növényt, mivel egyelőre nem szól a fáma a paradicsom ízéről és zamatáról. Az egyik neves éttermi kritikus szerint a kutatóknak a rovarirtó szerek használatának csökkentésére kellene koncentrálni a munkásságuk során, nem pedig bűvészkedéssel elütni az időt.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?