20 °C Budapest

Hátfájást okozhat a hamis Nike cipő

2009. április 14. 16:00

Közel 1 millió font értékben foglaltak le hamis Nike sportcipőket a brit határőrök. A több mint 9 ezer pár hamis lábbeli Kínából érkezett az angliai Suffolkba - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Királyság Határügynöksége (UK Border Agency, UKBA) a Suffolk megyei Felixstowe kikötőjében foglalta le a hamisítványokat. A Kínából érkező konténerhajó rakománya között összesen 9288 pár hamisított Nike sportcipőt találtak. A hatóságok szerint a hamisítványok összértéke meghaladja a 980 ezer fontot (319 millió forint). Az ügyben a nyomozás még folyik, letartóztatás eddig nem történt.

A lefoglalással kapcsolatban a Határőrség szóvivője, Jim Jairve elmondta, hogy sajnálatos módon van kereslet az ilyen hamis termékekre, mivel alacsony áruk miatt ezek megvásárlása alkalmi vételnek tűnik. Jairve hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ilyen hamisítványok rossz minőségű termékek. Gyártásuk során nem megfelelő minőségű nyersanyagokat használnak fel, emiatt a lábbelik nagyon rövid időn belül tönkremennek.

A hamis cipők ráadásul az egészségre is károsak lehetnek. Mivel kiképzésük nem megfelelő, viseletük láb-, derék- és hátfájást okozhat, sőt az előállításuk során általában veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ragasztót használnak fel. A hatóságok ezért kérik a lakosságot, hogy alaposan gondolják meg, hogy a hamis cipők megvásárlása valóban megéri-e a kockázatot.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07