7 °C Budapest

Hátfájást okozhat a hamis Nike cipő

2009. április 14. 16:00

Közel 1 millió font értékben foglaltak le hamis Nike sportcipőket a brit határőrök. A több mint 9 ezer pár hamis lábbeli Kínából érkezett az angliai Suffolkba - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Királyság Határügynöksége (UK Border Agency, UKBA) a Suffolk megyei Felixstowe kikötőjében foglalta le a hamisítványokat. A Kínából érkező konténerhajó rakománya között összesen 9288 pár hamisított Nike sportcipőt találtak. A hatóságok szerint a hamisítványok összértéke meghaladja a 980 ezer fontot (319 millió forint). Az ügyben a nyomozás még folyik, letartóztatás eddig nem történt.

A lefoglalással kapcsolatban a Határőrség szóvivője, Jim Jairve elmondta, hogy sajnálatos módon van kereslet az ilyen hamis termékekre, mivel alacsony áruk miatt ezek megvásárlása alkalmi vételnek tűnik. Jairve hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ilyen hamisítványok rossz minőségű termékek. Gyártásuk során nem megfelelő minőségű nyersanyagokat használnak fel, emiatt a lábbelik nagyon rövid időn belül tönkremennek.

A hamis cipők ráadásul az egészségre is károsak lehetnek. Mivel kiképzésük nem megfelelő, viseletük láb-, derék- és hátfájást okozhat, sőt az előállításuk során általában veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ragasztót használnak fel. A hatóságok ezért kérik a lakosságot, hogy alaposan gondolják meg, hogy a hamis cipők megvásárlása valóban megéri-e a kockázatot.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?