8 °C Budapest

Hátfájást okozhat a hamis Nike cipő

2009. április 14. 16:00

Közel 1 millió font értékben foglaltak le hamis Nike sportcipőket a brit határőrök. A több mint 9 ezer pár hamis lábbeli Kínából érkezett az angliai Suffolkba - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Királyság Határügynöksége (UK Border Agency, UKBA) a Suffolk megyei Felixstowe kikötőjében foglalta le a hamisítványokat. A Kínából érkező konténerhajó rakománya között összesen 9288 pár hamisított Nike sportcipőt találtak. A hatóságok szerint a hamisítványok összértéke meghaladja a 980 ezer fontot (319 millió forint). Az ügyben a nyomozás még folyik, letartóztatás eddig nem történt.

A lefoglalással kapcsolatban a Határőrség szóvivője, Jim Jairve elmondta, hogy sajnálatos módon van kereslet az ilyen hamis termékekre, mivel alacsony áruk miatt ezek megvásárlása alkalmi vételnek tűnik. Jairve hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ilyen hamisítványok rossz minőségű termékek. Gyártásuk során nem megfelelő minőségű nyersanyagokat használnak fel, emiatt a lábbelik nagyon rövid időn belül tönkremennek.

A hamis cipők ráadásul az egészségre is károsak lehetnek. Mivel kiképzésük nem megfelelő, viseletük láb-, derék- és hátfájást okozhat, sőt az előállításuk során általában veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó ragasztót használnak fel. A hatóságok ezért kérik a lakosságot, hogy alaposan gondolják meg, hogy a hamis cipők megvásárlása valóban megéri-e a kockázatot.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem