8 °C Budapest

Hamis Prada és Gucci a repülőtéren: óriási fogás

2009. április 24. 17:32

Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának munkatársai több mint 1,3 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le a chicagoi O'Hare Nemzetközi Repülőterén- írja a hamisitasellen.hu.

A Hongkongból érkező és Torontóba tartó szállítmány átvizsgálása során több mint 2000 darab hamis termékre bukkantak a CBP munkatársai. A hamisítványok között elsősorban luxusmárkák imitációi szerepeltek. A hatóságok többek között hamis Prada és Coach táskákat, Gucci és Louis Vuitton pénztárcákat, Dolce & Gabbana kiegészítőket, valamint Tiffany ékszereket foglaltak le. A replika termékek kereskedelmi értéke a szakértők szerint meghaladja az 1,3 millió dollárt.

A CBP nagy hangsúlyt fektet a védjegyoltalom alatt álló termékek védelmére, valamint a hamis áruk importjának megakadályozására. A hivatal által alkalmazott online adatbázis, amely a védjegyoltalom alatt álló termékek rendszeresen frissülő listáját tartalmazza, a munkatársak számára folyamatosan elérhető. Ez jelentősen megkönnyíti számukra a hamis termékek azonosítását és a jogsértők lebuktatását. "A CBP éberen őrködik, hogy megakadályozza a hamis termékek Egyesült Államok területére történő behozatalát" - mondta Janice Adams, a CBP munkatársa.

A tavalyi évben az amerikai hatóságok több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamisítványokat, ami mintegy 40 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatokat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem