Hamis Prada és Gucci a repülőtéren: óriási fogás

2009. április 24. 17:32

Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának munkatársai több mint 1,3 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le a chicagoi O'Hare Nemzetközi Repülőterén- írja a hamisitasellen.hu.

A Hongkongból érkező és Torontóba tartó szállítmány átvizsgálása során több mint 2000 darab hamis termékre bukkantak a CBP munkatársai. A hamisítványok között elsősorban luxusmárkák imitációi szerepeltek. A hatóságok többek között hamis Prada és Coach táskákat, Gucci és Louis Vuitton pénztárcákat, Dolce & Gabbana kiegészítőket, valamint Tiffany ékszereket foglaltak le. A replika termékek kereskedelmi értéke a szakértők szerint meghaladja az 1,3 millió dollárt.

A CBP nagy hangsúlyt fektet a védjegyoltalom alatt álló termékek védelmére, valamint a hamis áruk importjának megakadályozására. A hivatal által alkalmazott online adatbázis, amely a védjegyoltalom alatt álló termékek rendszeresen frissülő listáját tartalmazza, a munkatársak számára folyamatosan elérhető. Ez jelentősen megkönnyíti számukra a hamis termékek azonosítását és a jogsértők lebuktatását. "A CBP éberen őrködik, hogy megakadályozza a hamis termékek Egyesült Államok területére történő behozatalát" - mondta Janice Adams, a CBP munkatársa.

A tavalyi évben az amerikai hatóságok több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamisítványokat, ami mintegy 40 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?