Hamis Prada és Gucci a repülőtéren: óriási fogás

2009. április 24. 17:32

Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatalának munkatársai több mint 1,3 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le a chicagoi O'Hare Nemzetközi Repülőterén- írja a hamisitasellen.hu.

A Hongkongból érkező és Torontóba tartó szállítmány átvizsgálása során több mint 2000 darab hamis termékre bukkantak a CBP munkatársai. A hamisítványok között elsősorban luxusmárkák imitációi szerepeltek. A hatóságok többek között hamis Prada és Coach táskákat, Gucci és Louis Vuitton pénztárcákat, Dolce & Gabbana kiegészítőket, valamint Tiffany ékszereket foglaltak le. A replika termékek kereskedelmi értéke a szakértők szerint meghaladja az 1,3 millió dollárt.

A CBP nagy hangsúlyt fektet a védjegyoltalom alatt álló termékek védelmére, valamint a hamis áruk importjának megakadályozására. A hivatal által alkalmazott online adatbázis, amely a védjegyoltalom alatt álló termékek rendszeresen frissülő listáját tartalmazza, a munkatársak számára folyamatosan elérhető. Ez jelentősen megkönnyíti számukra a hamis termékek azonosítását és a jogsértők lebuktatását. "A CBP éberen őrködik, hogy megakadályozza a hamis termékek Egyesült Államok területére történő behozatalát" - mondta Janice Adams, a CBP munkatársa.

A tavalyi évben az amerikai hatóságok több mint 270 millió dollár értékben foglaltak le hamisítványokat, ami mintegy 40 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatokat.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?