18 °C Budapest

Kamutemetések egymillió dollárért - előzetesben a gyanúsítottak

2009. április 16. 10:30

Két nőt gyanúsítanak a Los Angeles-i hatóságok azzal, hogy úgy követtek el nagy összegű biztosítási csalást, hogy látszattemetéseket rendeztek. Minden megvolt, épp csak az holttest hiányzott...

A gyanú szerint a nők életbiztosítási szerződéseket kötöttek hamis nevekre, néhány hét múlva pedig látszattemetéseket rendeztek.

Mindent úgy csináltak, mintha valóságos lenne, a legapróbb részletekre is figyeltek, például arra, hogy a koporsó olyan nehéz legyen, mintha egy holttest feküdne benne.

A legtöbb esetben mégis a hamvasztást választották- úgy gondolták, így minden nyomot eltüntethetnek. Volt olyan "temetésük" is, amikor látványosan a tengerbe szórták az állítólagos hamvakat.

A ceremóniát követően egy megvesztegetett orvos állította ki az elhunytak halotti bizonyítványait, így tudták felvenni az életbiztosítások után járó összegeket. Több temetkezési vállalkozót is lefizettek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hatóságok szerint a két gyanúsított egymillió dollár, azaz több mint 221 millió forint értékű csalást követett el.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?