Dráma! Elrabolta bankigazgatóját a csődbement építési vállalkozó!

2009. április 22. 05:38

Végső elkeseredésében elrabolta a számlavezető pénzintézetének az igazgatóját az a jelentős adósságokat felhalmozó spanyol építési vállalkozó, aki már nem látott más esélyt a gyors pénzszerzésre.

Az emberrabló a pénzintézet melletti parkolóban szólította le a mit sem sejtő bankigazgatót, akivel beszélgetésbe elegyedtek. A vállalkozó azt mondta a bankárnak, hogy a családját már fogva tartják, majd feltűnés nélkül szálljon be az autóba és vezessen az általa megjelölt helyre.

A csődbement vállalkozó 50 ezer euró azonnali készpénzt és a luxusautót követelte a megrémült bankigazgatótól. A vállalkozó óriási adósságot halmozott fel a spanyol ingatlanpiac összeomlása következtében.

A bankigazgató aláírta volna az autóról szóló adásvételit, de jelezte a bűnözőnek, hogy nincs nála ennyi készpénz, ezért engedje meg, hogy felhívhassa egyik kollégáját. A telefonbeszélgetés során a munkatársának burkoltan jelezte, hogy bajban van, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította az elkövető hollétét, majd a helyszínre érkezve bekerítették az épületet és elfogták a vállalkozót. A férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

A malagai rendőrség szerint - bár az ingatlanpiac összeomlása miatt rengeteg vállalkozó jutott a csőd szélére - egyedi esetről van szó.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?