Dráma! Elrabolta bankigazgatóját a csődbement építési vállalkozó!

2009. április 22. 05:38

Végső elkeseredésében elrabolta a számlavezető pénzintézetének az igazgatóját az a jelentős adósságokat felhalmozó spanyol építési vállalkozó, aki már nem látott más esélyt a gyors pénzszerzésre.

Az emberrabló a pénzintézet melletti parkolóban szólította le a mit sem sejtő bankigazgatót, akivel beszélgetésbe elegyedtek. A vállalkozó azt mondta a bankárnak, hogy a családját már fogva tartják, majd feltűnés nélkül szálljon be az autóba és vezessen az általa megjelölt helyre.

A csődbement vállalkozó 50 ezer euró azonnali készpénzt és a luxusautót követelte a megrémült bankigazgatótól. A vállalkozó óriási adósságot halmozott fel a spanyol ingatlanpiac összeomlása következtében.

A bankigazgató aláírta volna az autóról szóló adásvételit, de jelezte a bűnözőnek, hogy nincs nála ennyi készpénz, ezért engedje meg, hogy felhívhassa egyik kollégáját. A telefonbeszélgetés során a munkatársának burkoltan jelezte, hogy bajban van, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította az elkövető hollétét, majd a helyszínre érkezve bekerítették az épületet és elfogták a vállalkozót. A férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A malagai rendőrség szerint - bár az ingatlanpiac összeomlása miatt rengeteg vállalkozó jutott a csőd szélére - egyedi esetről van szó.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem