10 °C Budapest

Emberrablási kísérlet - szegény gazdagok...

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 11:00

A világ legjobban fizetett teniszezőit követően a Forbes magazin most Európa legvagyonosabb hölgyeit veszik górcső alá. Az utóbbi évek szenzációját egyértelműen J.K. Rowling felemelkedése jelentette, azonban rajta kívül is bőven akadnak még a gyengébbik nem képviselőiből, akik igencsak tiszteletre méltó vagyont voltak képesek felhalmozni.


Liliane Bettencourt - Forrás: Forbes
Legutóbbi alkalommal márciusban készítette el a Forbes a listát, ahol Rowling becsült vagyona 1 milliárd dollárt (158 milliárd forintot), amellyel épphogy be tudott kerülni a 22 leggazdagabb európai közé, akik vagyona összesen 112,8 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forintot) ér.

A 22 hölgy közül a legtöbbet ebből Liliane Bettencourt birtokolja, aki örökölte szerencséjét. Apja ugyanis Eugene Shueller, aki megalapította a L'Oréal-t. Az apa hírnevét ugyan megtépázta, hogy a második világháborúban a náci rezsimmel tartott fenn kapcsolatot, lánya a család nevét helyreállította híres jótékonykodásával.Birgit Rausing - Forrás: Forbes
A második helyen a svéd Birgit Rausing áll, aki ma már Svájcban él, családja vagyonát pedig 14 milliárd dollárra (2,2 ezer milliárd forint) becslik. Férje, Gad, 2000-ben hunyt el, a csomagolóipari óriás, a Tetra Laval feje volt. A hölgy próbálja titokban tartani gazdagságát, ugyanis egyik gyermekét megpróbálták elrabolni.

A harmadik leggazdagabb európai hölgy Susan Klatten, aki apjától, Herbert Quandt-tól örökölte BMW-részesedését. Klatten képzett közgazdász, aki aktív szerepet vállal a család gyógyszeriparban tevékenykedő vállalatában. A 45 éves hölgy vagyona becslések szerint 13,2 milliárd dollárt (2 ezer milliárd forintot) tesz ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Giuliana Benetton Forrás: Forbes
A legtöbb, kilenc gazdag hölgyet Németország adta. Ritka az olyan nő, aki önmaga érte el vagyonos szituációját. Rowling mellett ilyen a spanyol Rosalia Mera, aki 45 évvel ezelőtt kezdte el saját házában a köpenyek és alsóneműk tervezését férjével együtt. A házasság nem bizonyult tartósnak, azonban a vállalkozás igen, melyben Mera részesedése 3 milliárd dollárt (473 milliárd forintot) ér.

Egy másik hölgy, aki önállóan építette fel gazdagságát, az olasz Giuliana Benetton, aki a Benetton Csoport alapítója. A cég sikerei a milliárdosok soraiba emelték Guilianát és két fivérét. A hölgy vagyoni pedig 2,9 milliárd dollárt (457 milliárd forintot) tesz ki.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem