9 °C Budapest

Emberrablási kísérlet - szegény gazdagok...

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 11:00

A világ legjobban fizetett teniszezőit követően a Forbes magazin most Európa legvagyonosabb hölgyeit veszik górcső alá. Az utóbbi évek szenzációját egyértelműen J.K. Rowling felemelkedése jelentette, azonban rajta kívül is bőven akadnak még a gyengébbik nem képviselőiből, akik igencsak tiszteletre méltó vagyont voltak képesek felhalmozni.


Liliane Bettencourt - Forrás: Forbes
Legutóbbi alkalommal márciusban készítette el a Forbes a listát, ahol Rowling becsült vagyona 1 milliárd dollárt (158 milliárd forintot), amellyel épphogy be tudott kerülni a 22 leggazdagabb európai közé, akik vagyona összesen 112,8 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forintot) ér.

A 22 hölgy közül a legtöbbet ebből Liliane Bettencourt birtokolja, aki örökölte szerencséjét. Apja ugyanis Eugene Shueller, aki megalapította a L'Oréal-t. Az apa hírnevét ugyan megtépázta, hogy a második világháborúban a náci rezsimmel tartott fenn kapcsolatot, lánya a család nevét helyreállította híres jótékonykodásával.Birgit Rausing - Forrás: Forbes
A második helyen a svéd Birgit Rausing áll, aki ma már Svájcban él, családja vagyonát pedig 14 milliárd dollárra (2,2 ezer milliárd forint) becslik. Férje, Gad, 2000-ben hunyt el, a csomagolóipari óriás, a Tetra Laval feje volt. A hölgy próbálja titokban tartani gazdagságát, ugyanis egyik gyermekét megpróbálták elrabolni.

A harmadik leggazdagabb európai hölgy Susan Klatten, aki apjától, Herbert Quandt-tól örökölte BMW-részesedését. Klatten képzett közgazdász, aki aktív szerepet vállal a család gyógyszeriparban tevékenykedő vállalatában. A 45 éves hölgy vagyona becslések szerint 13,2 milliárd dollárt (2 ezer milliárd forintot) tesz ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Giuliana Benetton Forrás: Forbes
A legtöbb, kilenc gazdag hölgyet Németország adta. Ritka az olyan nő, aki önmaga érte el vagyonos szituációját. Rowling mellett ilyen a spanyol Rosalia Mera, aki 45 évvel ezelőtt kezdte el saját házában a köpenyek és alsóneműk tervezését férjével együtt. A házasság nem bizonyult tartósnak, azonban a vállalkozás igen, melyben Mera részesedése 3 milliárd dollárt (473 milliárd forintot) ér.

Egy másik hölgy, aki önállóan építette fel gazdagságát, az olasz Giuliana Benetton, aki a Benetton Csoport alapítója. A cég sikerei a milliárdosok soraiba emelték Guilianát és két fivérét. A hölgy vagyoni pedig 2,9 milliárd dollárt (457 milliárd forintot) tesz ki.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?