3 °C Budapest

Emberrablási kísérlet - szegény gazdagok...

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 11:00

A világ legjobban fizetett teniszezőit követően a Forbes magazin most Európa legvagyonosabb hölgyeit veszik górcső alá. Az utóbbi évek szenzációját egyértelműen J.K. Rowling felemelkedése jelentette, azonban rajta kívül is bőven akadnak még a gyengébbik nem képviselőiből, akik igencsak tiszteletre méltó vagyont voltak képesek felhalmozni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Liliane Bettencourt - Forrás: Forbes
Legutóbbi alkalommal márciusban készítette el a Forbes a listát, ahol Rowling becsült vagyona 1 milliárd dollárt (158 milliárd forintot), amellyel épphogy be tudott kerülni a 22 leggazdagabb európai közé, akik vagyona összesen 112,8 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forintot) ér.

A 22 hölgy közül a legtöbbet ebből Liliane Bettencourt birtokolja, aki örökölte szerencséjét. Apja ugyanis Eugene Shueller, aki megalapította a L'Oréal-t. Az apa hírnevét ugyan megtépázta, hogy a második világháborúban a náci rezsimmel tartott fenn kapcsolatot, lánya a család nevét helyreállította híres jótékonykodásával.Birgit Rausing - Forrás: Forbes
A második helyen a svéd Birgit Rausing áll, aki ma már Svájcban él, családja vagyonát pedig 14 milliárd dollárra (2,2 ezer milliárd forint) becslik. Férje, Gad, 2000-ben hunyt el, a csomagolóipari óriás, a Tetra Laval feje volt. A hölgy próbálja titokban tartani gazdagságát, ugyanis egyik gyermekét megpróbálták elrabolni.

A harmadik leggazdagabb európai hölgy Susan Klatten, aki apjától, Herbert Quandt-tól örökölte BMW-részesedését. Klatten képzett közgazdász, aki aktív szerepet vállal a család gyógyszeriparban tevékenykedő vállalatában. A 45 éves hölgy vagyona becslések szerint 13,2 milliárd dollárt (2 ezer milliárd forintot) tesz ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Giuliana Benetton Forrás: Forbes
A legtöbb, kilenc gazdag hölgyet Németország adta. Ritka az olyan nő, aki önmaga érte el vagyonos szituációját. Rowling mellett ilyen a spanyol Rosalia Mera, aki 45 évvel ezelőtt kezdte el saját házában a köpenyek és alsóneműk tervezését férjével együtt. A házasság nem bizonyult tartósnak, azonban a vállalkozás igen, melyben Mera részesedése 3 milliárd dollárt (473 milliárd forintot) ér.

Egy másik hölgy, aki önállóan építette fel gazdagságát, az olasz Giuliana Benetton, aki a Benetton Csoport alapítója. A cég sikerei a milliárdosok soraiba emelték Guilianát és két fivérét. A hölgy vagyoni pedig 2,9 milliárd dollárt (457 milliárd forintot) tesz ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20