0 °C Budapest

Erre a pályázatra minden ingatlanos felkapta a fejét!

Pénzcentrum
2009. január 10. 08:00

Az ingatlanszakértők egyöntetű véleménye, hogy a rangos sportesemények rendezési jogának elnyerése felpezsdíti az érintett ország ingatlanpiacát. A nehéz helyzetben lévő spanyol befektetők éppen ezért kitörő örömmel fogadták a hírt, mely szerint Spanyolország megcélozza a 2018-as Labdarúgó Világbajnokság megrendezését.

A világbajnokság segíthet fellendíteni a romokban heverő ingatlanpiacot, hiszen a rangos sportesemények - ahogy azt a korábbi évek is bizonyítják - a rendező ország felé fordítják a külföldi befektetők figyelmét.

A piaci szereplők szerint a pályázat mindenképpen jótékony hatással lehet a szektorra, az ország bebizonyíthatja, hogy sokkal több lehetőséget kínál a befektetőknek, mint amit az elmúlt egy évben tapasztalni lehetett.

A kivételes eseménynek köszönhetően a spanyol ingatlanpiac újra az érdeklődés középpontjába kerülhet, a pályázat hatására megerősödhet a szektor, a rendezési jog megkaparintása esetén pedig varázsütésre újabb szárnyalás kezdődhet. 

Bár az idei évben várhatóan tovább csökkennek a lakásárak az országban, a befektetők nem győzik hangsúlyozni a pályázatban rejlő, hosszú távon kecsegtetőnek mondható lehetőségeket. Köztudott, hogy Spanyolország most is a legkedveltebb turisztikai célpontok közé tartozik, a bevándorlás pedig tovább erősíti a keresletet.

A mérkőzéseknek otthont adó stadionok környéke bizonyosan felértékelődik, a várhatóan nagyszámú látogatónak köszönhetően a szállodák mellett a kiadó ingatlanok tulajdonosai is jelentős bevételekre számíthatnak. A hitelválság miatt padlóra került építőipar előtt új lehetőségek nyílhatnak meg és itt nem csak a stadionépítésekre, hanem elsősorban a kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra kell gondolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A portugálokkal közösen készített előzetes pályázatot már átadták a FIFA illetékeseinek, a riválisok közé tartozik Anglia, Ausztrália, Mexikó, Oroszország és Kína. A spanyolok 1982-ben már rendeztek egy világbajnokságot, futballberkekben Angliát és Ausztráliát tartják még esélyesnek, de a többieket sem szabad még leírni.

Vissza a főoldalra!

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?