1 °C Budapest

Erre a pályázatra minden ingatlanos felkapta a fejét!

Pénzcentrum
2009. január 10. 08:00

Az ingatlanszakértők egyöntetű véleménye, hogy a rangos sportesemények rendezési jogának elnyerése felpezsdíti az érintett ország ingatlanpiacát. A nehéz helyzetben lévő spanyol befektetők éppen ezért kitörő örömmel fogadták a hírt, mely szerint Spanyolország megcélozza a 2018-as Labdarúgó Világbajnokság megrendezését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világbajnokság segíthet fellendíteni a romokban heverő ingatlanpiacot, hiszen a rangos sportesemények - ahogy azt a korábbi évek is bizonyítják - a rendező ország felé fordítják a külföldi befektetők figyelmét.

A piaci szereplők szerint a pályázat mindenképpen jótékony hatással lehet a szektorra, az ország bebizonyíthatja, hogy sokkal több lehetőséget kínál a befektetőknek, mint amit az elmúlt egy évben tapasztalni lehetett.

A kivételes eseménynek köszönhetően a spanyol ingatlanpiac újra az érdeklődés középpontjába kerülhet, a pályázat hatására megerősödhet a szektor, a rendezési jog megkaparintása esetén pedig varázsütésre újabb szárnyalás kezdődhet. 

Bár az idei évben várhatóan tovább csökkennek a lakásárak az országban, a befektetők nem győzik hangsúlyozni a pályázatban rejlő, hosszú távon kecsegtetőnek mondható lehetőségeket. Köztudott, hogy Spanyolország most is a legkedveltebb turisztikai célpontok közé tartozik, a bevándorlás pedig tovább erősíti a keresletet.

A mérkőzéseknek otthont adó stadionok környéke bizonyosan felértékelődik, a várhatóan nagyszámú látogatónak köszönhetően a szállodák mellett a kiadó ingatlanok tulajdonosai is jelentős bevételekre számíthatnak. A hitelválság miatt padlóra került építőipar előtt új lehetőségek nyílhatnak meg és itt nem csak a stadionépítésekre, hanem elsősorban a kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra kell gondolni.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A portugálokkal közösen készített előzetes pályázatot már átadták a FIFA illetékeseinek, a riválisok közé tartozik Anglia, Ausztrália, Mexikó, Oroszország és Kína. A spanyolok 1982-ben már rendeztek egy világbajnokságot, futballberkekben Angliát és Ausztráliát tartják még esélyesnek, de a többieket sem szabad még leírni.

Vissza a főoldalra!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59