6 °C Budapest

Óriási bankjegyhamisítás: 32 embert kaptak el!

Pénzcentrum
2009. április 16. 12:00

A lengyel rendőrségnek sikerült kézre kerítenie az t a bűnszövetkezetet, amely Európa szerte több tízezer eurónyi hamis bankjegyet terített szét, nevezetesen Franciaországban, Németországban, Hollandiában és Spanyolországban.

A hamis ötvenes, illetve százas címletű bankjegyek azóta persze az EU mind a 27 országában előfordulhatnak. A 32 gyanúsítottat a lengyel rendőrség, ez Europollal szövetségben egy évnyi nyomozás után kapta el.

A csapat fejének tartott 29 éves Radoslaw B. lengyel állampolgár, azonban Olaszországban is rendelkezik bejelentett lakcímmel. A gyanúsítottak többsége egyébként lengyel állampolgár, de egy román nő is az elfogottak között található - írja az EUbusiness.

A legtöbbjük már elismerte bűnösségét, amelyért akár 10 évnyi börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk. 25-öt az elkövetőkből kedden, saját otthonukban kaptak el egy rajtaütés során, amely 300 rendőr bevonásával történt. Ketten saját magukat adták fel ezek után a rendőrségen, ötöt pedig már korábban rendőrkézre kerítettek.

A csapat nagy része huszonéves fiatal, akik külföldi útjaik során terítették a hamis bankjegyeket, illetve vették át a banda többi tagjától, amiből aztán boltokban vásároltak, és a visszajáró eredeti bankjegyeket a banda vezetőinek visszaadták, fizetség ellenében.

A rendőrség a hamis bankjegyek előállítási helyszínét egyelőre nem derítette fel, abban azonban már szinte biztosak, hogy ez Lengyelországon kívül található.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?