Óriási bankjegyhamisítás: 32 embert kaptak el!

Pénzcentrum
2009. április 16. 12:00

A lengyel rendőrségnek sikerült kézre kerítenie az t a bűnszövetkezetet, amely Európa szerte több tízezer eurónyi hamis bankjegyet terített szét, nevezetesen Franciaországban, Németországban, Hollandiában és Spanyolországban.

A hamis ötvenes, illetve százas címletű bankjegyek azóta persze az EU mind a 27 országában előfordulhatnak. A 32 gyanúsítottat a lengyel rendőrség, ez Europollal szövetségben egy évnyi nyomozás után kapta el.

A csapat fejének tartott 29 éves Radoslaw B. lengyel állampolgár, azonban Olaszországban is rendelkezik bejelentett lakcímmel. A gyanúsítottak többsége egyébként lengyel állampolgár, de egy román nő is az elfogottak között található - írja az EUbusiness.

A legtöbbjük már elismerte bűnösségét, amelyért akár 10 évnyi börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk. 25-öt az elkövetőkből kedden, saját otthonukban kaptak el egy rajtaütés során, amely 300 rendőr bevonásával történt. Ketten saját magukat adták fel ezek után a rendőrségen, ötöt pedig már korábban rendőrkézre kerítettek.

A csapat nagy része huszonéves fiatal, akik külföldi útjaik során terítették a hamis bankjegyeket, illetve vették át a banda többi tagjától, amiből aztán boltokban vásároltak, és a visszajáró eredeti bankjegyeket a banda vezetőinek visszaadták, fizetség ellenében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A rendőrség a hamis bankjegyek előállítási helyszínét egyelőre nem derítette fel, abban azonban már szinte biztosak, hogy ez Lengyelországon kívül található.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem