E-mailezz bátran a munkahelyen: havi százezreket érhet!

2009. április 8. 14:30

Az IBM és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói szerint érdemes lehet a cégen belüli kapcsolatokat virtuálisan is ápolni, havonta ugyanis több száz dollárt hozhat a konyhára, a vállalatnak mindenképp...

A kutatás során megállapították, hogy azok a dolgozók, akik szoros kapcsolatot ápolnak főnökeikkel, rendszeresen e-mailt váltanak, vagy akár belső chaten beszélgetnek, hatékonyabban végzik munkájukat, és ezáltal nagyobb értéket állítanak elő, dollárban mérhetően, mint azok a kollegák, akik ritkán kontaktálnak egymással, illetve feletteseikkel.

A kapcsolatok olyannyira beárazhatóak, hogy a kutatók konkrétan egy dollárban határozták meg minden egyes főnökkel váltott e-mail értékét. A vizsgálatba vont több ezer IBM dolgozó közül azok, akik tehát szoros kapcsolatott tartottak fenn, átlagosan havi 588 dollárral (130 ezer forint) többet "termeltek", mint antiszociális kollégáik.

Az ilyen és ehhez hasonló kutatások arra keresik a választ, hogy milyen értéket lehet tulajdonítani az internet segítségével történő kapcsolatok ápolásának, illetve szélesítésének. Az IBM-en, és MIT-n kívül számos egyéb tech cég foglalkozik a témával, így a Microsoft, illetve a Yahoo! is közgazdászokat, antropológusokat és szociológusokat alkalmaz, hogy a kapcsolatok új típusait feltérképezzék, hiszen a tudás munkatársak közötti megosztása kulcsfontosságú minden cég számára, különösen akkor, ha nemzetközi színtéren mozog.

Természetesen a kutatás arra is fényt derített, hogy nem mindegy, hány emberrel tartunk fenn kapcsolatot email, chat útján a munkahelyen, hiszen ha egyszerre több felettessel konzultálunk, előfordulhat, hogy egymásnak ellentmondó információkhoz jutunk, ami lassíthatja a munkavégzést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos az is, hogy a megfelelő emberrel kerüljenek kapcsolatba a kollégák, a hasonló területen dolgozókkal, egymás számára hasznos tudással bírókkal. Éppen ezért olyan módszereket, alkalmazásokat is kipróbált az IBM a belső levelezési rendszere fejlesztéseként, amely felajánlja a munkatársaknak egymás ismerőseit, vagy a levelek tartalma, kulcsszavak alapján a hasonló érdeklődési körű embereket.

Ez azonban még fejlesztésre szorul, ugyanis egymás másod szintű ismerősei nem feltétlenül tudnak egymás hasznára válni, míg a másik megoldás esetén gyakran már meglévő ismerősöket mutat be egymásnak az alkalmazás, ráadásul a teszten részt vett dolgozók közül sokan nem is merték felvenni a kapcsolatot a bemutatott kollégával, nehogy tolakodásnak vegye azt.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem