0 °C Budapest

Felrobbantják a Heathrow üzemeltetőjét!

2009. március 19. 13:00

Felrobbantják a Heathrow üzemeltetőjétKét év mélyreható vizsgálódás után úgy döntött a brit versenyhatóság, hogy a világ legnagyobb repterének a londoni Heathrow-nak működtetője, a BAA Airports Ltd. hatalmas piaci részesedése nem tesz jót sem az utasoknak, sem a repülőtársaságoknak, így jobb lesz, ha három repterét eladja.

A hét nagy repteret működtető vállalat, amilyen gyorsan csak lehet, el kell, hogy adja a három londoni reptere közül Getwicket és Stanstedet, valamint egy skót repülőteret is. Az indoklás szerint a 2006-ban a brit reptereken bevezetett antiterrorista intézkedések miatt folyamatos nyomás nehezedett az üzemeltetőre mind az utasok, mind a légitársaságok részéről - ennek csökkentésére remek lehetőséget nyújt a feldarabolás. Az új üzemeltetők felől érkező versenyhelyzet ugyanis rákényszeríti majd a BAA-t, hogy a fennmaradt repülőtereit úgy alakítsa át, hogy az jobban megfeleljen a felmerülő igényeknek.

A döntésnek azonban nem mindenki örül - a BAA-n kívül valószínűleg a zöld szervezetek képviselői sem. A kényszerű eladás és az így kialakuló versenyhelyzet ugyanis a reptereket üzemeltető cégeket gyorsabb fejlesztésre, így újabb kifutópályák és terminálok építésére szorgalmazza majd, ami egyértelműen vörös posztó a környezetvédők és a közelben lakók szemében.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?