3 °C Budapest

Nem dolgozik már senki, csak online videókat nézeget

2009. március 7. 08:00

Akinek megszűnt a munkahelye, ráér egész nap videókat nézegetni otthon az interneten, aki meg eddig is ezt csinálta a munkahelyén, az ezután sem fog leszokni róla. Legalábbis így lehetne megmagyarázni, miért is nő meredeken a megtekintett online videók száma.

Egyedül januárban 14,8 milliárd videót néztek meg a netezők online, ami 4 százalékkal több, mint a decemberi adat. A videóoldalak rangsorát nem meglepő módon a Google vezeti, 6,4 milliárd megtekintést regisztált. Ezek 99 százalékát a YouTube-on.

A legnépszerűbb videós oldal egyetlen hónap alatt 100 milliónál is több unique usert (felhasználót) számolt össze saját statisztikái alapján. Az átlagos néző egy hónap alatt 62 videót tekint meg, melyek átlagos hossza 3,5 perc. Ez fejenként ugye 3,5 órát jelent egy hónap alatt a YouTube-on.

A lista második helyezettje messze lemaradva a Fox Interactive Media, mely a MySpace-t is birtokolja, 552 millió letöltéssel. A dobogó legalsó foka a Yahoo!-nak jutott, 374 millió videóval.

Egy felmérés szerint az internetet használók 77 százaléka néz kis videőkat a neten. Az átlagmennyiség havi hat óra, ami 15 százalékkal több, mint decemberben. Vagyis vagy nem volt időnk a netes videókra a decemberi ajándékvadászat idején, vagy januárban ráér mindenki, de nagyon. Hogy stílusosak legyünk, betűzünk ide egy YouTube-videót arról, hogy kerülheti el az ember napokig a munkát úgy, hogy szorgos irodai hangyának tűnjék.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?