22 °C Budapest

Ki mit néz az interneten? Tarol a Youtube...

Pénzcentrum
2007. december 6. 16:00

Szeptemberben a teljes internetezésre fordított idő 3 százalékát töltötték el a felhasználók videomegosztó oldalakon, miközben a televíziós webhelyek csak 0,5 százalékot tudtak megszerezni a számítógép előtt töltött időből...

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary által készített felmérés szerint a youtube.com a legnépszerűbb továbbra is, a felhasználók átlagosan majdnem másfél órát töltenek el ezen a webhelyen, az egyedi látogatók száma pedig több mint 1 millió szeptemberben, naponta átlagosan 160 ezer felhasználó.


A látogatók száma a HírTv esetén volt a legmagasabb szeptemberben, ami az rtlklub.hu követ. A 18-49 éves korosztály pedig az Rtl Klub esetén képviselte a legmagasabb arányt. A csoportokat is figyelembe véve viszont az RTL online portfóliója rendelkezik a legnagyobb eléréssel, 350 ezer felhasználót szórakoztattak az ide tartozó oldalak (rtlklub.hu, netbulvar.hu, cooltv.hu, sportklub.tv) szeptemberben.

Ami pedig az érdekességeket illeti, több mint 85 ezren látogatják a BBC oldalát, és ezzel a leginkább látogatott listán az ötödik helyet foglalta el.


A látogatók számát jobban megvizsgálva kiderül, hogy videomegosztó oldalt minden második internetező (47%), a televíziós csatornákat viszont mindössze minden harmadik felhasználó (34%) látogat meg. Ráadásul a statisztika nem tartalmazza azokat az eseteket, amikor más weboldalon beágyazva lehet megnézni egy-egy videót. A hazai híroldalaknál egyre gyakrabban használnak ilyen külső videókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A legtöbb eltöltött óra szempontjából is a Hír Tv vezeti a listát, átlagosan az internetezők 32 percet töltöttek a weboldal nézegetésével. A televíziós oldalak megközelítőleg 1 millió havi egyedi látogatója közül 70% látogatott videomegosztókat is.


A vizsgálatba torrent oldalak is beleestek, azonban ezek forgalma természetesen nem korlátozódik videó/film tartalmakra. A mérésbe három jelentős nemzetközi torrent oldal került be, a Mininova, a Piratebay és az Isohunt. Szeptemberben 210 ezer olyan hazai internetező volt, aki legalább az egyik oldalt felkereste ezek közül, a televíziós oldalak közönségének 14%-ára volt ugyanez jellemző. A három oldal közül a legnagyobb a Mininova, 143 ezer látogatóval, amit a Piratebay követ 105 ezer hazai felhasználóval.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM