16 °C Budapest

Ki mit néz az interneten? Tarol a Youtube...

Pénzcentrum
2007. december 6. 16:00

Szeptemberben a teljes internetezésre fordított idő 3 százalékát töltötték el a felhasználók videomegosztó oldalakon, miközben a televíziós webhelyek csak 0,5 százalékot tudtak megszerezni a számítógép előtt töltött időből...

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary által készített felmérés szerint a youtube.com a legnépszerűbb továbbra is, a felhasználók átlagosan majdnem másfél órát töltenek el ezen a webhelyen, az egyedi látogatók száma pedig több mint 1 millió szeptemberben, naponta átlagosan 160 ezer felhasználó.


A látogatók száma a HírTv esetén volt a legmagasabb szeptemberben, ami az rtlklub.hu követ. A 18-49 éves korosztály pedig az Rtl Klub esetén képviselte a legmagasabb arányt. A csoportokat is figyelembe véve viszont az RTL online portfóliója rendelkezik a legnagyobb eléréssel, 350 ezer felhasználót szórakoztattak az ide tartozó oldalak (rtlklub.hu, netbulvar.hu, cooltv.hu, sportklub.tv) szeptemberben.

Ami pedig az érdekességeket illeti, több mint 85 ezren látogatják a BBC oldalát, és ezzel a leginkább látogatott listán az ötödik helyet foglalta el.


A látogatók számát jobban megvizsgálva kiderül, hogy videomegosztó oldalt minden második internetező (47%), a televíziós csatornákat viszont mindössze minden harmadik felhasználó (34%) látogat meg. Ráadásul a statisztika nem tartalmazza azokat az eseteket, amikor más weboldalon beágyazva lehet megnézni egy-egy videót. A hazai híroldalaknál egyre gyakrabban használnak ilyen külső videókat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A legtöbb eltöltött óra szempontjából is a Hír Tv vezeti a listát, átlagosan az internetezők 32 percet töltöttek a weboldal nézegetésével. A televíziós oldalak megközelítőleg 1 millió havi egyedi látogatója közül 70% látogatott videomegosztókat is.


A vizsgálatba torrent oldalak is beleestek, azonban ezek forgalma természetesen nem korlátozódik videó/film tartalmakra. A mérésbe három jelentős nemzetközi torrent oldal került be, a Mininova, a Piratebay és az Isohunt. Szeptemberben 210 ezer olyan hazai internetező volt, aki legalább az egyik oldalt felkereste ezek közül, a televíziós oldalak közönségének 14%-ára volt ugyanez jellemző. A három oldal közül a legnagyobb a Mininova, 143 ezer látogatóval, amit a Piratebay követ 105 ezer hazai felhasználóval.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?