22 °C Budapest

Ki mit néz az interneten? Tarol a Youtube...

Pénzcentrum
2007. december 6. 16:00

Szeptemberben a teljes internetezésre fordított idő 3 százalékát töltötték el a felhasználók videomegosztó oldalakon, miközben a televíziós webhelyek csak 0,5 százalékot tudtak megszerezni a számítógép előtt töltött időből...

A Szonda Ipsos és a Gemius Hungary által készített felmérés szerint a youtube.com a legnépszerűbb továbbra is, a felhasználók átlagosan majdnem másfél órát töltenek el ezen a webhelyen, az egyedi látogatók száma pedig több mint 1 millió szeptemberben, naponta átlagosan 160 ezer felhasználó.


A látogatók száma a HírTv esetén volt a legmagasabb szeptemberben, ami az rtlklub.hu követ. A 18-49 éves korosztály pedig az Rtl Klub esetén képviselte a legmagasabb arányt. A csoportokat is figyelembe véve viszont az RTL online portfóliója rendelkezik a legnagyobb eléréssel, 350 ezer felhasználót szórakoztattak az ide tartozó oldalak (rtlklub.hu, netbulvar.hu, cooltv.hu, sportklub.tv) szeptemberben.

Ami pedig az érdekességeket illeti, több mint 85 ezren látogatják a BBC oldalát, és ezzel a leginkább látogatott listán az ötödik helyet foglalta el.


A látogatók számát jobban megvizsgálva kiderül, hogy videomegosztó oldalt minden második internetező (47%), a televíziós csatornákat viszont mindössze minden harmadik felhasználó (34%) látogat meg. Ráadásul a statisztika nem tartalmazza azokat az eseteket, amikor más weboldalon beágyazva lehet megnézni egy-egy videót. A hazai híroldalaknál egyre gyakrabban használnak ilyen külső videókat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A legtöbb eltöltött óra szempontjából is a Hír Tv vezeti a listát, átlagosan az internetezők 32 percet töltöttek a weboldal nézegetésével. A televíziós oldalak megközelítőleg 1 millió havi egyedi látogatója közül 70% látogatott videomegosztókat is.


A vizsgálatba torrent oldalak is beleestek, azonban ezek forgalma természetesen nem korlátozódik videó/film tartalmakra. A mérésbe három jelentős nemzetközi torrent oldal került be, a Mininova, a Piratebay és az Isohunt. Szeptemberben 210 ezer olyan hazai internetező volt, aki legalább az egyik oldalt felkereste ezek közül, a televíziós oldalak közönségének 14%-ára volt ugyanez jellemző. A három oldal közül a legnagyobb a Mininova, 143 ezer látogatóval, amit a Piratebay követ 105 ezer hazai felhasználóval.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?