17 °C Budapest

Idén szilveszterkor is megtelnek a szállodák!

Pénzcentrum
2008. december 23. 08:30

A gazdasági válság ellenére idén karácsonykor és szilveszterkor is megtelnek a hazai szállodák, főleg ami a vidékieket illeti - írja a Világgazdaság.

Az átlagos 60 százaléknál év végén 20-25 százalékkal magasabb a foglaltság a hotelekben. Míg a vidéki házakat elsősorban a belföldi turisták, addig a fővárosiakat szerényebb számban ugyan, de külföldi vendégek töltik meg.

A Danubius Hotels Group fővárosi egységeiben 87 százalékos a foglaltság, bár javarészt a last minute és a rövidebb utak válnak jellemzővé. Szilveszterkor főként görög, török, olasz, német, izraeli és francia turisták érkeznek.

A Boscolo New York Palace-ban az év közbeni 15 százalékos foglaltság duplájára számítanak az ünnepek alatt, ami a tavalyihoz hasonló számadat. Az üzemeltetési igazgató azonban elmondta, hogy a ferihegyi sztrájk nem tett jót a forgalomnak.

A vidéki szállodák már most teltházasak, a debreceni Divinus Hotelben már csak magas kategóriájú szobák foglalhatók. A Neckermann beszámolója szerint idén egyáltalán nem tapasztalnak visszaesést a forgalomban, ráadásul a szilveszteri utakra már ősszel megtörténtek a foglalások, amikor a válság még nem is volt annyira érezhető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?