Újabb betiltott reklám: teljesen hülyének néznek?

Pénzcentrum
2008. november 27. 09:30

Az iPhone népszerűsítése kapcsán igencsak meggyűlik a baja az Apple-nek a brit Advertising Standards Authority-vel, mely már a második reklámjukat tiltja be a szigetországban arra hivatkozva, hogy a hirdetés félrevezeti az egyszerű nézőket.

Mint ismeretes, korábban az volt a hatóság kifogása, hogy az Apple úgy reklámozta termékét, hogy azáltal a teljes internet elérhető, holott a készülék nem támogatja a Flash és Java alkalmazásokat.

Ezúttal sokkal nevetségesebb a kifogás: az Apple a reklámban azt hangsúlyozza, hogy az új iPhone 3G igencsak gyors, ezzel azonban a hatóság azért nem ért egyet, mert az adatletöltési sebesség a helyi hálózat minőségétől függ.

Az Apple álláspontja szerint a hirdetés csak azt hivatott hangsúlyozni, hogy a 3G útján az iPhone sokkal gyorsabb lett elődjénél, a szabályozók szerint azonban egy egyszerű néző azt hiheti, hogy a készülék pont olyan gyorsaságot képes produkálni, mint amit a reklámban bemutatnak.

Érdemes megjegyezni, hogy a fogyasztók érdekeinek védelme és a korrekt tájékoztatásért való harc ugyan nemes dolog, a britek azonban ezt talán kicsit túlfejlesztették és mostanra gyakorlatilag komplett hülyének nézik a fogyasztókat, ami nem feltétlenül a legjobb hozzáállás.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?