Mennyit keresnek Fábry tanítványai? Fél óra alatt viszik a bankot!

Pénzcentrum
2008. november 24. 05:40

Már nincs is egy hónap, és kezdődnek a céges karácsonyi rendezvények, melyek menetrendje általában megszokott: a vállalat éves teljesítményének kerek mondatokba szedett értékelésétől indul, és végül legtöbbször zenés-táncos mulatságba fordul az egész. Kisebb cégek esetén házon belül, nagyobbaknál rendezvényszervező cégek segítségével bonyolítják le az eseményt, ahol a vacsora mellé sokan már sztárvendégeket is "rendelnek".

Ma már minden magára valamit is adó cég megrendezi saját karácsonyi, évértékelő ünnepségét, melynek időpontja jellemzően december közepe. Ezekre gyakran a munkavállalókon kívül a vállalat üzleti partnereit is elhívják, akik szemében különösen jó színben igyekeznek feltűnni a szervezők, ezért minél nagyobb presztízst kölcsönözni az eseménynek.

Természetesen az elsődleges célja ezeknek mindig egyfajta gesztus, ahol a vezetőség kifejezi, hogy mennyire fontos számára az alkalmazottak egész éves munkája. Ezt sokan a helyszínválasztással, a pompával, a "soha ilyen máshol még nem volt" típusú programokkal kívánják kifejezésre juttatni, így aztán nem is csoda, hogy a rendezvényszervező cégek feladatai ilyenkor nem csak, hogy megszaporodnak, de komoly fejtörést is okoznak, hiszen nehéz ma már újat mutatni.

Divatos manapság, hogy valamiféle téma köré építik az estét, ahol a résztvevők ennek megfelelő öltözéket viselnek. Tavaly a Deloitte Zrt. dolgozói például ördögöknek, illetve angyaloknak öltöztek karácsonykor, mások egy fürdőbe vitték alkalmazottaikat, ahol természetesen fürdőruhás buli várta őket.

Nem ritka azonban már a - divatos kifejezéssel élve - celebek meginvitálása sem, a megasztároktól kezdve, zenészeken, énekeseken át, a dj-kig, vagy humoristákig. Utóbbiakon belül is kifejezetten felment az ázsiójuk az úgynevezett stand-up comedy előadóknak, akiket - illetve magát a műfajt - sokan talán a Fábry Sándor nevével fémjelzett műsorból ismernek.

Természetesen a fellépők gázsija nem a legolcsóbb, alsó hangon is 100 ezer forintnál kezdődnek az ilyen műsorszámok árai, de nem ritka, ha egy estéért akár milliós nagyságrendű összeget is elkérnek.

Szőke András filmjeinek egyik állandó szereplője, Badár Sándor 30 perces előadásaiért például akár 170-195 ezer forintot is elkérhetnek a rendezvényszervezők, amely összeg még az áfát sem tartalmazza.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Showder Klubból ismert Aranyosi Péter felkérése szintén nem olcsó mulatság, hiszen az ő fél órája is 165 ezer forint plusz áfába kerül.

Persze ha valaki nem ragaszkodik ahhoz, hogy a fent említett tv-műsor valamelyik sztárja legyen a humorista, valamivel olcsóbban is megúszhatják a cégek a karácsonyi bulit, mint ahogy az a lenti táblázatból is kiderül, melyet két nagyobb rendezvényszervező cég ajánlataiból állítottunk össze.

Természetesen ezek az összegek nem egyenesen a művészek zsebébe vándorolnak, hiszen abból a közvetítő is lecsippent magának valamit, mindenesetre ha valaki bármelyikükkel találkozna a legközelebbi céges buli egyikén, most már tudja, hogy mit meg nem ad a munkáltatója a felhőtlen szórakoztatásért.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16