Durva elszólások a képernyőn: elszakadt a cérna!

Pénzcentrum
2008. november 7. 05:38

30 éve először tűzte napirendre az Egyesült Államok legfelső bírósága a televízió és rádióadásokban fellelhető vulgáris elemek visszaszorítását. A kiszivárgott információk szerint a konzervatív irányzat képviselői keményen lecsapnának a kora reggeli és nappali idősávban elhangzó tiltott szavakat megjelentető médiaszereplőkre.

A lépéssel elvileg a gyerekes családokat szeretnék megóvni, az esetlegesen megjelenő szigorúbb szabályozás azonban máris nagy vihart kavart. A tiltás a kábel- és a műholdas csatornákra nem vonatkozhat, az országos adóknak is bőven van azonban veszítenivalójuk.

Az indítvány egyik képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy egy díjkiosztó gálán a díjazott híresség fellépjen a színpadra, majd a köszönő beszédében "az F betűs" angol szót használja, nézők milliói előtt (utalva ezzel a rock sztár Bono korábbi Golden Globe-os szereplésére).

A tervek szerint az "F betűs szó" egyszeri elhangzása miatt 325 000 dollárra (mintegy 65 millió forintra) lehetne büntetni a műsort sugárzó csatornát, még akkor is, ha a csúnya beszéd egy élő műsor során a közönség soraiból hallatszik bele az adásba.

A csatornák közül egyelőre a legmarkánsabban a Fox TV képviseli a fentiekkel ellentétes álláspontját, jogászuk szerint ugyanis a tervezett szabályozás az elhangzó beszéd tartalmába avatkozna bele, ami nem szerencsés. A Fox-ot különösen érzékenyen érintené a szabályozás szigorítása, a legtöbb díjátadót ugyanis ők közvetítik, a sztárokkal teli teremben pedig általában megjósolhatatlan dolgok történhetnek élő adásban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindezek mellett elég egy élő sportközvetítésre gondolni, és máris beláthatjuk, hogy a szigor elég sok csatornának komoly pénzébe kerülhet, kétséges ugyanis, hogy a sztárok egycsapásra majd nem szólják el magukat a kamerák előtt.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05