26 °C Budapest

Az Externet is indulhat az új mobilfrekvenciáért

Pénzcentrum
2008. október 27. 11:08

Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet Nyrt. a Telekom 4 Magyarország Zrt-vel karöltve száll ringbe. A távközlési cégek DreamCom Kft. néven közös vállalatot hoznak létre a negyedik mobilszolgáltatói GSM/UMTS licensz esetleges megpályázására.

Az alternatív távközlési szolgáltató Externet Nyrt. számára a szélessávú előfizetői bázis növelésének, valamint a mobil hangpiacra való belépés lehetőségét biztosíthatja az új tender.

"Az utóbbi hónapok során egyértelművé vált, hogy kereskedelemi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) megállapodás a három hazai mobilszolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése lehet" - emelte ki Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója.

Pórffy András szerint több szempontból is jót tenne a mobilpiacnak a negyedik szolgáltató megjelenése. Négy évvel ezelőtt az Externet szinte a semmiből robbant be a szélessávú piacra, jelentős szerepe volt abban, hogy a verseny minden korábbinál erősebb lett, azóta jelentősen nőtt a piac és csökkentek az árak. Mára az Externet a legnagyobb alternatív szolgáltatóvá vált az ADSL piacon.

"A jelenlegi mobil operátorok szinte befagyasztották a piacot, az árak alig-alig csökkennek, kialakult egyfajta status-quo. Itt az ideje kicsit izgalmasabbá tenni a versenyt. A vezetékes szélessávú piac példája jól mutatja, hogy az alternatívok igen élénk versenyt generáltak. 7-8 éve még havi tízezer forint körül lehetett szélessávra előfizetni, ma már kétezer forint alá csökkent a belépő szintű ADSL havidíja, az előfizetők száma megtöbbszöröződött. A mobilpiac ennél ugyan jóval fejlettebb, azonban úgy véljük, még mindig lehet bővíteni, a mobil platformon nyújtható szolgáltatások fejlődésének még koránt sincs vége." - tette hozzá Pórffy.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Telekom 4 kiváló partner az Externet számára, hiszen a vállalat már egy éve azon dolgozik, hogy MVNO illetve operátori szerephez jusson. A két vállalat erőforrásainak a DreamCom Távközlési Kft. keretei között történő egyesítése növelheti a pályázat elnyerésének esélyét. A DreamCom Kft. 30%-ban az Externet, 70%-ban a Telekom 4 tulajdonában áll.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?