23 °C Budapest

Hogyan védenék télen a fogyasztókat?

Pénzcentrum
2008. október 15. 09:00

A banki tájékoztatásra és a hitel-megállapodásokra vonatkozó jogszabályok módosítását, s az energiapiac liberalizációjával összefüggő fogyasztói problémák kezelését szorgalmazza az elmúlt időszakról szóló jelentésében az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottsága.

Alexa György, a testület elnöke úgy nyilatkozott, egyetértenek a kormányzati törekvésekkel, melyek a fogyasztói hitel-megállapodásokról szóló új uniós irányelv teljes hazai harmonizációja előtt a tájékoztatáshoz, a felmondási és az elállási joghoz, az előtörlesztéshez kapcsolódó egyes szabályok átvételét célozzák.

A bizottság egyrészt fontosnak tartja a nehezebben értelmezhető energiaszámlákhoz kapcsolódó pontos fogyasztói tájékoztatást, másrészt pedig javasolja, hogy ellenőrizzék az újonnan piacra lépő vállalkozásokat abból a szempontból, hogy biztosítják-e a szolgáltatások mennyiségi és minőségi tartalmát, színvonalát - írja a Világgazdaság.

Kedvezőtlenek a tapasztalatok az egészségre ható termékek piacán is, ezért indítványozzák az ezzel kapcsolatos rendelkezések felülvizsgálatát is. Szintén szükségesnek tartják a jogi szabályozás áttekintését és többek között a korcsoportonként előírt energia- és tápanyagértékek kötelezővé tételét a gyermekétkeztetésben, ahol már évek óta nincs meg a kívánatos előrelépés.

A jelentés végül novemberben kerülhet a parlament elé.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?