13 °C Budapest

Kikből lesznek alkoholisták? Te köztük vagy?

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 18:00

Azt mindenféle kutatás nélkül tudjuk, hogy nagyivóból több típusú is létezik, de azt bizonyosan nem gondoltuk volna, hogy 9 ivásra hajlamos személyiségtípust is meg lehet különböztetni. A brit Egészségügyi Minisztériumnak sikerült.

Mégpedig oly módon, hogy brit kutatók elemezték a rendszeresen, s az ajánlottnál kétszer annyi alkoholt ivók szociális és pszichológiai jellemzőit. A nagyivók széles palettáján sok embertípus megtalálható, kezdve az otthon egyedül iszogató depressziósoktól egészen az exhibicionista "partiarcokig", akik minden estét valami szórakozóhelyen töltenek.

Az információt egyébként a minisztérium arra használja majd fel, hogy célzott egészségügyi kampányokat folytathasson olyan emberek számára, akik valamilyen túlzott alkoholfogyasztáshoz kapcsolható betegség kialakulását kockáztatják. Az ilyen betegségek egyébként évente 2,7 milliárd fontba (807 milliárd forintban) kerülnek a brit OEP-nek.

Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen a tárca illetékese szerint a britek közül nagyon sok ember pozitív érzelmeket táplál az alkoholfogyasztás iránt, különösképpen a nagyivók esetében. Ezeknek az embereknek az alkohol teljesen beépült az életükbe, olyannyira, hogy őket sokkal nehezebb meggyőzni a káros hatásokról.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04