Fővárosi rettegés: visszafelé sült el a puska?

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 10:06

A világ nagyvárosaiban élők közül talán a moszkvaiaknak van a legtöbb okuk a félelemre, miután a gyilkosságok száma 16-szorosa a Nagy-Britanniában mértnek, de Bombay, vagy Sao Paulo sem tartozik a legbiztonságosabb városok közé, a burjánzó nyomornegyedeiből kiindulva.

Azonban egy friss felmérés eredményei alapján mégis a rómaiak élnek a legnagyobb félelemben. Jövőbeli kilátásaikról a válaszolók 46 százaléka meglehetősen bizonytalanul nyilatkozott, 12 százalékuk viszont egyenesen fél a jövőt illetően.

A felmérésben Rómán kívül még 10 további nagyváros szerepelt, New Yorktól Tokióig, amiből magasan Róma vezette a "félelemben élők" listáját. Míg az átlagérték - számos kérdésre adott válaszok alapján - 36 pont volt, addig Róma 58 pontot ért el a felmérés során.

A város főpolgármestere, Gianni Alemanno szerint az olasz fővárosban sajnos komoly problémák vannak a közbiztonságot illetően, nem véletlenül indítottak számos olyan "utcatisztító" akciót, amibe még katonai erőket is bevontak.

Az ellenzék szerint viszont pont ezeknek a rendőri akcióknak köszönhető a rómaiak hangulatát jellemző félelem, de már a polgármester választások idején is úgy festette le szerintük Róma helyzetét a mostani vezető, mintha egy bűnbarlangról lenne szó.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A statisztikák alapján valóban nem Róma a legbűnösebb, és legveszélyesebb város, még a fejlett országok városai között sem, hiszen még Nagy-Britannia és Franciaország is rosszabb mutatókkal rendelkezik.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?