19 °C Budapest

Hol a legjobb élni ? - Budapest a 49.!

Pénzcentrum
2008. március 6. 08:30

Felmérést készített külföldi menedzserek körében a világ legnagyobb humán-erőforrás ügyi hálózata, az ECA International. A vizsgálat a világ 254 nagyvárosának "élhetőségére" terjedt ki. Budapestet a 49. helyre rangsorolták, ezzel az új EU-tagállamok között - a szlovén főváros mögött - a második helyen végeztünk - írja a Világgazdaság.

A felmérésben 71 ország 4000 HR-es szakembere vett részt, az ő megkérdezésükkel és az életminőséget befolyásoló tényezőkkel - úgymint infrastruktúra, egészségügy, környezetszennyezés, oktatás, közbiztonság - sikerült felállítani a sorrendet. A lista segítségével a nemzetközi cégek meghatározhatják, hogy munkatársaik a világ nagyvárosaiban milyen életminőséggel találkoznak.

Budapestet a vizsgálat során kritika érte az idegen nyelvek ismerete és a közbiztonság területén, ha ezen javítunk, előrébb is végezhetünk a listán (nyugati szomszédunk fővárosa a 17.). Az élen a dán főváros, Koppenhága végzett és a lista elején is kizárólag nyugat-európai városokat találunk, az amerikai földrészről a kanadai Vancouver a 20., az Egyesült Államokban található Boston a 29.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?