21 °C Budapest

Magukévá tették a nyugdíjasok a Tescót!

Pénzcentrum
2008. augusztus 30. 09:00

Mivel a korosodó népesség világszerte kihívások elé állítja a gazdasági szereplőket, ezért a kiskereskedelemnek is választ kell adnia a változásokra és egyre célzottabban kell megszólítani a tehetős, nyugdíjas korú vásárlókat.

Nem teszi ezt másképpen a Tesco sem, mely addig merészkedik, hogy kifejezetten nyugdíjas üzletet nyit Nagy-Britanniában, hogy megnyerje a rendkívül fontos célcsoportot.

A Newcastle-ben létrehozandó áruház a szigetország első nyugdíjas-barát üzlete lesz, az ötlet azonban Németországból származik. A friedrichshaini Kaiser áruház volt ez első a műfajban, amikor két éve megnyitott. Vezetői szerint az ötlet telitalálatnak bizonyult, rendkívül jól megy az üzlet.

Az ötletből kiindulva a Tesco nagyítókkal szereli majd fel a bevásárlókocsikat, szélesebbre veszi a sorokat az üzletben, csúszás-biztos padlót tesz le, valamint nagyobb méretű táblákat helyez ki a nyugdíjasok orientálására, továbbá a kasszáknál is nagyobb teret hagy a szokásosnál.

Az eredményeket az áruház vezetősége is kíváncsian várja, hiszen ez számukra is egy új vállalkozás, így minden visszajelzést szívesen fogadnak.

EZT OLVASTAD MÁR?