7 °C Budapest

Internet bárhol, bármikor? Nade mennyiért!

Pénzcentrum
2008. augusztus 28. 05:40

Van ahol vadászni kell rá... Évek óta emelkedik a számítógéppel és internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma, utóbbi 2007-re elérte a 35 százalékot. A legelterjedtebb hozzáférési mód mára az ADSL-kapcsolat, ilyen van az internetező háztartások 45%-ában, valamivel kisebb arányú a kábeles kapcsolat, és csak mindössze a 3 százalékos a mobil szélessávval netező háztartások aránya. Ez hozzávetőleg 44 ezer háztartást jelent az NHH adatai alapján.

A mobilinternet alacsony népszerűségének, és használatának több oka is lehet. Egyrészt még viszonylag gyerek cipőben jár ez az internetkapcsolati forma, másrész az igen magas forgalmi árak, és a még igencsak hézagos lefedettség sem kedvez neki, nem beszélve a sebesség korlátairól.

Sokak számára azonban még a nevezett szépséghibák ellenére is vonzó ez a konstrukció, hiszen ha valaki szabadságra vágyik - például nyaralás alatt is kíváncsi lenne e-mailjeire - annak a mobilinternet kitűnő választás.

Kényelmesnek is mondható, hiszen viszonylag gyorsan beüzemeltethető, nem szükséges hozzá a falat kifúrni-faragni, és bárhova magunkkal vihető.

Természetesen a "bárhovát" erősen korlátozza a hálózatok lefedettsége, hiszen kisebb települések esetén előfordulhat, hogy egyáltalán nem használható a szélessáv. A Pannon honlapján található adatok szerint 341 településen érhető el 3G, vagy HSDPA, ami letöltésnél névlgesen 7,2 Mbps-re, feltöltésnél 1,44 Mbps-re képes - igaz leginkább Budapesten.

A T-Mobile sebesség tekintetében hasonlóakat produkál, igaz a névleges sebesség esetén tudni kell, hogy ezt erősen befolyásolja a használt eszköz minősége, az aktuális forgalmi viszony és a lefedettség is. Utóbbit tekintve, az ábra alapján nagy különbséget nem lehet észrevenni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Vodafone hálózatában, a szolgáltató adatai szerint egyelőre az 1,1-3,7 Mbit/s letöltési, és 340-900 kbit/s feltöltési tipikus átlagsebesség érhető el, függően a rádiós viszonyoktól és a hálózat pillanatnyi terhelésétől. A honlapon található település felsorolás szerint 147 helyen érhető el a mobil szélessáv, ahol a lakosság 50 százaléka él.

Jobb, ha számolod a bájtokat...

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem