15 °C Budapest

Mennyibe kerül a mobilitás?

Pénzcentrum
2008. június 24. 12:00

Szinte már közhelyszámba megy, mégis alapigazság, ma már internet nélkül nemigen boldogulhat sem egy magánszemély, sem pedig egy vállalkozás. Azonban értelemszerűen a két szereplő internethasználata merőben eltérő jellegzetességekkel bír. Egyre kényelmesebb és rugalmasabb megoldás, ha mobilinternet előfizetést választunk. Ma cikkünkben azt nézzük, milyen csomagokat kínálnak a hazai mobilszolgáltatások a mobilinternetezni kívánó vállalkozások számára.

Mit kínál a "magenta"?

A T-mobile esetében egy kivétellel az üzleti ügyfeleknek szolgáló csomagok fix havidíjasok, melyekért cserébe meghatározott mennyiségű belföldi adatforgalom bonyolódhat le az adott internet-előfizetésen keresztül. Ha a korlátot átlépjük, pótlólagos forgalmi díjat kell fizetnünk.


Az egyetlen kivétel a Net One, ez ugyanis egy napidíjas csomag, melynek díja munkanapokon 7 és 20 óra között 360 forint, egyéb időben pedig 120 forint, cserébe a napi limit 500 kB (ami manapság még e-mail megnézésre sem elég). Ha ezt átlépi az előfizető, abban az esetben munkanapokon (7 és 20 óra között) 6 forintot kell fizetni 10 kB-onként, egyéb időben pedig 2,4 forintot.

Kék szolgáltató

A Pannonnál éppen egy akciót sikerült elcsípnünk, amely éppen ezen hónap elején vette kezdetét, s egészen augusztus 26-ig tart, s csak 0 forintos adatátviteli eszközzel, s 2 éve hűségnyilatkozattal érhető el.


Korlátlan mobilinternet a pirosnál?

A Vodafone esetében csupán olyan ajánlatra bukkantunk, amely ugyanazt kínálta a lakossági és vállalati ügyfelek számára. Az akció érdekessége, hogy normál felhasználás esetén lesz korlátlan előfizetési lehetőséget, ez a Vodafone értelmezése szerint például e-mail böngészés, hírportál olvasás, webes és FTP-letöltés, internetes video, on-line rádió, internetes telefon, chat, csatlakozás vállalati hálózathoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szerzői jogok védelmét szívügyüknek érzők örülhetnek a Vodafone azon kitételének, amely szerint ha fájlcserélő-, illetve megosztó programokat üzemeltet a felhasználó, s a havi adatforgalom meghaladja az 5 GB-t. Igaz, ez normál esetben nem igazán fordulhat elő egy céges előfizetésnél...


A Vodafone korlátlan díjcsomagjára vonatkozó akció egyébként június 5-től július 8-ig érvényes, ezt az ajánlatot a Vodafone meglévő ügyfelei (prepaid, postpaid) három hónapig 0 forintért, a leendő Vodafone-osok pedig 3000 forintos havidíjért használhatják ki. A három hónap letelte után pedig a havidíj 6000 forint lesz.

Készülék és lefedettség

Mielőtt elköteleznénk magunkat valamelyik szolgáltató csomagja mellett, nem árt figyelembe venni, hogy a mobilinternetezésre alkalmas eszköz is szükségeltetik az igénybe vételhez, amely némelyik akció esetében 0 forintért a mienk lehet, míg másutt meg kell vásárolnunk.

A másik lényeges kérdés, hogy melyik szolgáltató milyen lefedettséggel képes számunkra szolgáltatást nyújtani. A Pannonnál 188 településen érhető el 3G/UMTS szolgáltatás. A T-Mobile 173 városban kínál HSDPA szolgáltatást. A Vodafone-nál a szélessávú HSDPA szolgáltatás 130 településen érhető el.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm