"Európa legnagyobb országa leszünk!"

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 09:30

Az Európai Bizottság tagállamok populációs trendjeit vizsgáló kutatása nyomán a brit sajtó ma egyöntetűen az "Európa legnagyobb országa leszünk" típusú szlogenekkel van tele, az adatok szerint ugyanis a szigetország 2060-ra megelőzi majd Németországot az EU legnépesebb országainak listáján.

Az Egyesült Királyság lakossága várhatóan a mostanihoz képest negyedével, 77 millióra duzzadhat a következő fél évszázadban, míg Németország a mostani 82 milliós szintről 71 millió közelébe süllyedhet vissza a csökkenő születési számoknak köszönhetően. (A britek előretörésében természetesen nagy szerepe van a jelentős bevándorlásnak.)

Az EU 27 országában jelenleg összesen 495 millióan laknak, mely érték a tanulmány szerint 2035-ben érheti el a csúcsát, az 521 milliót főt, majd 2060-ra 506 millióra esik vissza. A prognózisok szerint 2015 jelenti azt a töréspontot, amikortól a halálozások száma meghaladja majd a születések számát az unióban.

A tanulmány rávilágít arra is, hogy az EU lakossága meredeken öregszik majd: míg jelenleg 17% a 65 év felettiek aránya, 2060-ra ez 30% köré emelkedhet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem