36 °C Budapest

"Európa legnagyobb országa leszünk!"

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 09:30

Az Európai Bizottság tagállamok populációs trendjeit vizsgáló kutatása nyomán a brit sajtó ma egyöntetűen az "Európa legnagyobb országa leszünk" típusú szlogenekkel van tele, az adatok szerint ugyanis a szigetország 2060-ra megelőzi majd Németországot az EU legnépesebb országainak listáján.

Az Egyesült Királyság lakossága várhatóan a mostanihoz képest negyedével, 77 millióra duzzadhat a következő fél évszázadban, míg Németország a mostani 82 milliós szintről 71 millió közelébe süllyedhet vissza a csökkenő születési számoknak köszönhetően. (A britek előretörésében természetesen nagy szerepe van a jelentős bevándorlásnak.)

Az EU 27 országában jelenleg összesen 495 millióan laknak, mely érték a tanulmány szerint 2035-ben érheti el a csúcsát, az 521 milliót főt, majd 2060-ra 506 millióra esik vissza. A prognózisok szerint 2015 jelenti azt a töréspontot, amikortól a halálozások száma meghaladja majd a születések számát az unióban.

A tanulmány rávilágít arra is, hogy az EU lakossága meredeken öregszik majd: míg jelenleg 17% a 65 év felettiek aránya, 2060-ra ez 30% köré emelkedhet.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?