3 °C Budapest

Különösen kegyetlen madárcsempész

Pénzcentrum
2008. augusztus 13. 08:58

A tompai Vámhivatalnál jelentkezett belépésre a tegnapi napon egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett holland honosságú személygépjárművel.

A pénzügyőrök kérdésére a férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök az utas nyilatkozatát elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű tételes vizsgálata mellett döntöttek. Ennek során a gépkocsi ülései alatt elrejtve,törzsüket és csőrüket szigetelőszalaggal betekerve, összesen 22 példány élő európai szalakótát találtak.

A vámhivatal a kegyetlen körülmények között szállított, 11 millió forint eszmei értékű madárszállítmányt lefoglalta és átadta a Kiskunsági Nemzeti Parknak. A szerb férfi ellen pedig természetkárosítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57