Folyik a dinnyeháború: a GVH is beszáll?

Pénzcentrum
2008. július 23. 09:15

Egyelőre nem tudni kinek lesz igaza a dinnyeháborúban, minden esetre úgy tűnik, a GVH is nyomoz az ügyben. Az irreálisan alacsony felvásárlási árak minden bizonnyal versenyjogi szabályokba ütköznek, ezzel szemben a termelők blokádja kimeríti a kartellt, mivel súlyosan befolyásolják a szabadpiaci árakat.

A Napi Gazdaság információ szerint a GVH egyelőre kivár, a piacon kialakult kár nagyságától teszi függővé, hogy indít-e eljárást az ügyben. Bár a dinnyepiac kevés ahhoz, hogy jelentős károkat okozzon, a minimálárra irányuló magatartás más zöldségpiaci termékekre is kiterjedhet, ez viszont már ellentétes a versenyjoggal.

Az tény, hogy minél tovább húzódik a vita, annál valószínűbb, hogy a hivatal beavatkozik, még akkor is, ha nem a büntetés kiszabása a cél.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35