22 °C Budapest

Eldobható DVD - vigyázz, egy óra múlva megsemmisül!

Pénzcentrum
2008. július 2. 15:00

Vannak eldobható evőeszközök, fényképezőgépek, videokamerák, sőt, újabban eldobható mobiltelefont is gyártanak. Az Európában már több helyen is kapható, az USA-ban azonban újdonságnak számító eldobható DVD lehet a következő olyan termék, ami hosszú élettartama helyett éppen annak ellenkezőjéről lehet híres.

Az amerikai Flexplay Entertainment által kifejlesztett DVD sajátossága, hogy olyan speciális ragasztóanyagot használnak előállításukkor, ami lehetővé teszi, hogy a csomagolás felbontása után 48 órával lejátszhatatlanokká váljanak.

A cég azt reméli, hogy a repülőtereken, turisztikai csomópontokon és trafikokban beszerezhető lemezek közkedveltek lesznek a sokat utazók körében, akik filmek kölcsönzése helyett inkább ezt a módszert választják majd, hiszen nem kell bajlódniuk a DVD-k visszavitelével.

A lezárt lemezek természetesen hosszabb ideig, 1 évig is "elállnak", tehát nem muszáj azonnal megnézni őket.

A cég már 2003-ban részt vett a Buena Vista Home Entertainment által kifejlesztett hasonló termék piacra dobási kísérletében, a terv akkor azonban környezetvédők miatt egy év alatt befuccsolt. Természetesen utóbbiak véleménye most sem változott, hiába a Flexplay által tett ígéret az elhasznált termékek visszavételéről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Most a korábbinál alacsonyabb áron próbálják piacra dobni a DVD-ket, darabja hozzávetőleg 4,99 dollárba, vagyis 746 forintba fog kerülni, és több stúdióval is megállapodást kötöttek filmek biztosítására, például a Paramount-tal, a Warner Brothers-szel.

Kérdéses azonban, hogy vajon fel tudja-e venni a versenyt a több mint 700 forintos, mindössze néhány alkalommal lejátszható film az olyan oldalakkal, melyekről akár kevesebbért is le lehet tölteni őket, és korlátlan alkalommal megnézhetőek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?