Hatszorosára bővülhet az Internet forgalom

Pénzcentrum
2008. június 30. 08:30

A Cisco Visual Networking Index előrejelzése szerint a következő négy évben a globális IP-alapú (internet protokol) hálózati forgalomban hatszoros növekedés várható - írja a Nészabadság.

A Cisco Cisco saját, valamint független elemzők előrejelzései alapján készített tanulmánya szerint a legmarkánsabb folyamatok hajtóerői a videó alapú tartalmak, illetve a Web 2.0-ás közösségi hálózatok és a csoportmunka-alkalmazások egyre dinamikusabb terjedése.
Az előrejelzés az IP-forgalom összetett éves növekedési rátáját 2007 és 2012 között 46 százalékra taksálja, ami annyit jelent, hogy a forgalom kétévente közel megduplázódik.

A tanulmány szerint az online videó alapú kommunikáció és szórakoztatás, valamint a közösségi hálózatok megjelenése rendkívüli mértékben növelik az internetes adatforgalmat: 2012-ben az internetes videó forgalom önmagában véve 400-szorosa lesz az Egyesült Államok 2000-ben mért teljes gerinchálózati forgalmának.

Ezt a trendet erősíti az a tény is, hogy míg az internetes videó forgalom a teljes nemzetközi magánfelhasználói forgalom 12 százalékát tette ki 2006-ban, addig 2007-ben ez az érték 22 százalékra emelkedett. Az előrejelzések szerint az igény szerinti (on-demand) videó, az IP-televíziózás, a peer-to-peer (végpontok közötti közvetlen kapcsolaton alapuló) videó és az internetes videó tartalmak 2012-re a teljes fogyasztói forgalom közel 90 százalékát teszik majd ki.

A vállalati és intézményi IP-forgalom várhatóan ugyancsak erőteljesen bővül, így összetett növekedési üteme az előrejelzések szerint a 2007-2012 közötti időszakban évente 35 százalék lesz. Az üzleti IP-forgalom bővülésének két alapvető motorja a szélessávú technológia növekvő terjedése a kisvállalati szegmensben, illetve a fejlett videó kommunikációs alkalmazások elterjedése a vállalkozások körében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az üzleti IP-hálózati forgalom legdinamikusabb növekedése a feltörekvő piacokon, illetve az ázsiai és csendes-óceáni térségben várható. A 2012-ig tartó időszakban a forgalom volumene továbbra is Észak-Amerikában lesz a legnagyobb, amit az ázsiai és csendes-óceáni térség követ majd Nyugat-Európával karöltve.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?