15 °C Budapest

Fiatalok a magyar pókeresek

Pénzcentrum
2008. május 22. 14:44

A spanyol internetes pókerezés élmezőnye öregebb, a finn versenytársak között viszont jóval több a nő, mint Magyarországon - derül ki egy nemrégiben készült felmérésből melyet közel 3000 fő megkérdezésével készített az amerikai Jupiter Research.

Az on-line játék nemzetközi specialistájaként számon tartott Everest Poker számára egy hónappal ezelőtt készült kimutatás szerint alig akad ország Európában, ahol a profi és amatőr játékosok átlagéletkora alacsonyabb lenne, mint hazánkban, ahol a póker szerelmeseinek döntő többsége, azaz 61 százaléka 24 év alatti. Ez az arány Spanyolországban csupán 28, Franciaországban pedig mindössze 22 %. Igaz, Lengyelországot, Ausztriát és Portugáliát leszámítva arra sem akad példa, hogy a férfi jelenlét olyan domináns lenne a virtuális asztalok mellett, mint éppen a magyar résztvevők esetében, ahol a játékosoknak csupán 28 százaléka kerül ki a szebbik nem képviselői közül.

Ha már számokról és arányokról beszélünk, a felmérés eredményei jól példázzák a részvétel nemzetközi pókeréletben megmutatkozó jellemzően magyar sajátosságait - véli Gárdos Dániel, az everestpoker.net hazai képviselője. A fiatal játékosok dinamizmusa általános feltűnést kelt, és persze, óriási előnyöket biztosít, amellyel mi magyarok élni is tudnunk, elég csak a nemzetközi versenyeken elért sikermutatókat tekintetbe venni. A fiatalok nagyarányú részvétele természetesen a hazai pókerezés jövőjét is hihetetlen mértékben befolyásolhatja, könnyen megtörténhet ugyanis, hogy a ma lendülete holnap már csalhatatlan profizmusként hódít az on-line játék nemzetközi színterein, és magyar játékosok is helyet és nevet szereznek a mesterek dicsőségcsarnokában.

Minden okunk megvan a bizakodásra, hiszen, amint az a mostani, több ezer játékos körében végzett felmérésből kitűnik, a hazai versenyzők 68 százaléka az elmúlt két évben nevezett először internetes viadalokon, és a játékosoknak csupán 45 százaléka vett részt korábban hagyományos, élő pókerversenyeken. A magyar megkérdezettek 62%-a jelölte meg, hogy csupán a játékélmény kedvéért ül le kártyázni az interneten és 60%-uk a folyamatos és könnyen elérhető partik lehetősége miatt dönt az online póker mellett.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem