16 °C Budapest

Mobiltelefon-egyenleg feltöltés - saját mobilról

Pénzcentrum
2008. április 21. 14:07

Mától nemcsak pénzautomatáknál vagy üzletekben, de akár saját mobilunkról is feltölthetjük lemerült mobiltelefon-egyenlegünket az iziSHOP mobil vásárlási rendszer új szolgáltatása segítségével.

Bosszantó eset, amikor egy fontos hívás előtt derül ki, hogy telefonegyenlegünk pár száz forintra apadt, és nincs a közelben sem pénzautomata, sem egy üzlet, ahol feltöltőkártyát vásárolhatnánk. Még bosszantóbb, ha ez külföldön fordul elő, hisz ott semmilyen feltöltőhely nem áll rendelkezésre. Mától ezen a problémán segít a Hedz Kft. által kifejlesztett és üzemeltetett iziSHOP® mobil fizetési rendszer legújabb alkalmazása, amellyel saját mobilunkról, valamely bankszámlánk terhére tölthetjük fel lemerült egyenlegünket.

A piacon a maga nemében egyedülálló szolgáltatás igénybevételéhez mindössze el kell indítanunk mobilunk menüjéből a már egyszer letöltött iziSHOP® java alkalmazást, majd ott a Vásárlás menüből ki kell választanunk az Egyenlegfeltöltés opciót. A feltöltendő mobil telefonszám és a megfelelő feltöltési címlet kiválasztását követően a fizetés bankszámláról, valamely Visa vagy MasterCard típusú bankkártyánk adatainak megadásával, egy perc alatt megtörténhet. Az iziSHOP-ban történő fizetéseket nem terheli semmilyen kényelmi díj vagy SMS-költség, csupán a tranzakció GPRS adatforgalmát kell megfizetni. Ez vásárlásonként mindössze pár forint, de meglevő WAP vagy internetelőfizetés esetén teljesen ingyenes. Az újonnan indult egyenlegfeltöltési szolgáltatás egyelőre csak a T-mobile ügyfelei részére érhető el, de az üzemeltető reményei szerint a Pannon és a Vodafone is hamarosan csatlakozik az ügyfelek számára nagyobb kényelmet jelentő új szolgáltatáshoz. Az egyenlegfeltöltési alkalmazásban a Hedz együttműködő partnere a Kupon Portfólió Kft.

Amennyiben a felhasználó először találkozik az iziSHOP-pal, az alkalmazás az izishop kódszó 06 70 70 60 500 alapdíjas számra küldött SMS indításával 2-3 perc alatt letölthető és telepíthető, majd ezt követően a bankkártyaadatok telefonon történő megadásával rögtön vásárlásra is használható. A fizetés és a bankkártyaadatok biztonságát a legmagasabb banki elvárásoknak eleget tevő technológia és az iziSHOP banki fizetési partnere, a CIB Bank szavatolja. A felhasználó kényelmét szolgálja, hogy a kártyaadatokat elegendő csupán egyszer megadni, ugyanis ezt követően azok a felhasználó által megadott iziSHOP® PIN-kód segítségével biztonságosan, titkosított formában el is tárolhatók magán a telefonon, ezáltal egy fizetés mindössze pár másodpercre rövidül. Az új egyenlegfeltöltési alkalmazás automatikusan felkínálja saját telefonszámunkat a feltöltésre, de természetesen más szám is megadható itt, melyet a rendszer automatikusan eltárol. Az új szolgáltatás használatát követően számla is igényelhető, melyet a felhasználó a Számla menüpont alatt a kívánt cégadatok kitöltésével postán kaphat kézhez.

A tavaly áprilisban indult és egyre népszerűbb iziSHOP-al jelenleg az összes autópálya-matrica típust, parkolási díjat, több ezer színház- és koncertrendezvényre szóló belépőjegyet, valamint - a világon először - utasbiztosítást és éttermi számlát is lehet fizetni, sőt hamarosan már különféle közlekedési menetjegyeket vagy bérleteket is vásárolhatunk a mobilunkon kényelmi és SMS-díjaktól mentesen. Az Európában egyedülálló szolgáltatás külföldiek által is használható, akik jelenleg angol vagy német nyelven érhetik el a mobil áruház dinamikusan gyarapodó alkalmazásait (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu).

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?