Mobiltelefon-egyenleg feltöltés - saját mobilról

Pénzcentrum
2008. április 21. 14:07

Mától nemcsak pénzautomatáknál vagy üzletekben, de akár saját mobilunkról is feltölthetjük lemerült mobiltelefon-egyenlegünket az iziSHOP mobil vásárlási rendszer új szolgáltatása segítségével.

Bosszantó eset, amikor egy fontos hívás előtt derül ki, hogy telefonegyenlegünk pár száz forintra apadt, és nincs a közelben sem pénzautomata, sem egy üzlet, ahol feltöltőkártyát vásárolhatnánk. Még bosszantóbb, ha ez külföldön fordul elő, hisz ott semmilyen feltöltőhely nem áll rendelkezésre. Mától ezen a problémán segít a Hedz Kft. által kifejlesztett és üzemeltetett iziSHOP® mobil fizetési rendszer legújabb alkalmazása, amellyel saját mobilunkról, valamely bankszámlánk terhére tölthetjük fel lemerült egyenlegünket.

A piacon a maga nemében egyedülálló szolgáltatás igénybevételéhez mindössze el kell indítanunk mobilunk menüjéből a már egyszer letöltött iziSHOP® java alkalmazást, majd ott a Vásárlás menüből ki kell választanunk az Egyenlegfeltöltés opciót. A feltöltendő mobil telefonszám és a megfelelő feltöltési címlet kiválasztását követően a fizetés bankszámláról, valamely Visa vagy MasterCard típusú bankkártyánk adatainak megadásával, egy perc alatt megtörténhet. Az iziSHOP-ban történő fizetéseket nem terheli semmilyen kényelmi díj vagy SMS-költség, csupán a tranzakció GPRS adatforgalmát kell megfizetni. Ez vásárlásonként mindössze pár forint, de meglevő WAP vagy internetelőfizetés esetén teljesen ingyenes. Az újonnan indult egyenlegfeltöltési szolgáltatás egyelőre csak a T-mobile ügyfelei részére érhető el, de az üzemeltető reményei szerint a Pannon és a Vodafone is hamarosan csatlakozik az ügyfelek számára nagyobb kényelmet jelentő új szolgáltatáshoz. Az egyenlegfeltöltési alkalmazásban a Hedz együttműködő partnere a Kupon Portfólió Kft.

Amennyiben a felhasználó először találkozik az iziSHOP-pal, az alkalmazás az izishop kódszó 06 70 70 60 500 alapdíjas számra küldött SMS indításával 2-3 perc alatt letölthető és telepíthető, majd ezt követően a bankkártyaadatok telefonon történő megadásával rögtön vásárlásra is használható. A fizetés és a bankkártyaadatok biztonságát a legmagasabb banki elvárásoknak eleget tevő technológia és az iziSHOP banki fizetési partnere, a CIB Bank szavatolja. A felhasználó kényelmét szolgálja, hogy a kártyaadatokat elegendő csupán egyszer megadni, ugyanis ezt követően azok a felhasználó által megadott iziSHOP® PIN-kód segítségével biztonságosan, titkosított formában el is tárolhatók magán a telefonon, ezáltal egy fizetés mindössze pár másodpercre rövidül. Az új egyenlegfeltöltési alkalmazás automatikusan felkínálja saját telefonszámunkat a feltöltésre, de természetesen más szám is megadható itt, melyet a rendszer automatikusan eltárol. Az új szolgáltatás használatát követően számla is igényelhető, melyet a felhasználó a Számla menüpont alatt a kívánt cégadatok kitöltésével postán kaphat kézhez.

A tavaly áprilisban indult és egyre népszerűbb iziSHOP-al jelenleg az összes autópálya-matrica típust, parkolási díjat, több ezer színház- és koncertrendezvényre szóló belépőjegyet, valamint - a világon először - utasbiztosítást és éttermi számlát is lehet fizetni, sőt hamarosan már különféle közlekedési menetjegyeket vagy bérleteket is vásárolhatunk a mobilunkon kényelmi és SMS-díjaktól mentesen. Az Európában egyedülálló szolgáltatás külföldiek által is használható, akik jelenleg angol vagy német nyelven érhetik el a mobil áruház dinamikusan gyarapodó alkalmazásait (bővebben: www.izishop.hu, wap.izishop.hu).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07