16 °C Budapest

Légitársaságok legfrissebb feketelistája

Pénzcentrum
2008. április 14. 11:00

Az Európai Bizottság pénteken tette közzé a működési tilalom alá tartozó légitársaságok legújabb feketelistáját. Az Ukraine Cargo Airways-szel már a harmadik ukrán légitársaság került fel a tiltottak listájára.

Az európai légi közlekedés biztonsága érdekében a Bizottság 2006 óta rendszeresen közzéteszi azon légitársaságok listáját, amelyek az EU-ban hatályos repülésbiztonsági normáknak nem tesznek eleget. Ezen társaságok számára tilos az európai légtérben való működés. A lista az Európai Unió Hivatalos Lapjában található meg.

Az április 11-én elfogadott, hetedik alakalommal frissített listán újabb, immár harmadik ukrán légitársaság tűnt fel, ezért a Bizottság jelezte az ukrán hatóságok felé, hogy fokozott odafigyelést várnak a biztonsági előírások betartására.

A listán a legtöbb légitársasággal a Kongói Demokratikus Köztársaság, Indonézia és Kirgizisztán "büszkélkedhet", de Egyenlítői-Guinea-i, libériai, Sierra Leone-i és szváziföldi is társaságok is szerepelnek rajta.

Jacques Barrot, a Európai Bizottság alelnöke és közlekedésért felelős biztosa szerint a cél nem csak a biztonsági hiányosságok feltárása, hanem azok megoldása is. Erre pedig csak akkor van lehetőség, ha továbbra is intenzív tárgyalásokat folytatnak az egyes országok légi közlekedési hatóságai és légitársaságai az EU repülésbiztonsági bizottságával.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?