25 °C Budapest

Légitársaságok legfrissebb feketelistája

Pénzcentrum
2008. április 14. 11:00

Az Európai Bizottság pénteken tette közzé a működési tilalom alá tartozó légitársaságok legújabb feketelistáját. Az Ukraine Cargo Airways-szel már a harmadik ukrán légitársaság került fel a tiltottak listájára.

Az európai légi közlekedés biztonsága érdekében a Bizottság 2006 óta rendszeresen közzéteszi azon légitársaságok listáját, amelyek az EU-ban hatályos repülésbiztonsági normáknak nem tesznek eleget. Ezen társaságok számára tilos az európai légtérben való működés. A lista az Európai Unió Hivatalos Lapjában található meg.

Az április 11-én elfogadott, hetedik alakalommal frissített listán újabb, immár harmadik ukrán légitársaság tűnt fel, ezért a Bizottság jelezte az ukrán hatóságok felé, hogy fokozott odafigyelést várnak a biztonsági előírások betartására.

A listán a legtöbb légitársasággal a Kongói Demokratikus Köztársaság, Indonézia és Kirgizisztán "büszkélkedhet", de Egyenlítői-Guinea-i, libériai, Sierra Leone-i és szváziföldi is társaságok is szerepelnek rajta.

Jacques Barrot, a Európai Bizottság alelnöke és közlekedésért felelős biztosa szerint a cél nem csak a biztonsági hiányosságok feltárása, hanem azok megoldása is. Erre pedig csak akkor van lehetőség, ha továbbra is intenzív tárgyalásokat folytatnak az egyes országok légi közlekedési hatóságai és légitársaságai az EU repülésbiztonsági bizottságával.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?