21 °C Budapest

Készül a mobiltárca: buszjegy, bankkártya, minden benne lesz!

Pénzcentrum
2007. december 12. 08:19

A Motorola Magyarország által vezetett StoLPaN nemzetközi konzorcium egy olyan szabványosításon és üzleti modell kidolgozásán munkálkodik, melynek eredményeként a mobiltelefon egyfajta tárcaként működhet, amelyben a különböző bankkártyák mellett igazolványok, bérletek és jegyek, illetve egyéb információk is tárolhatók - írja a Napi.

Az egységes szabvány olyan változást indíthat el a mobiltelefóniában, mint annak idején az sms megjelenése. A StoLPaN egy hároméves projekt, 10 millió eurós költségvetéssel, melyet az Európai Unió is támogat.

A szolgáltatáshoz szükséges az érintésmentes kommunikáció technológiát alkalmazó mobilkészülék, ám egyes előrejelzések szerint 2010-re az összes mobil harmada ilyen lesz már. Ezek szoftverében több rekeszt lehet létrehozni.

A készülék alkalmas lesz tömegközlekedési járműre szóló jegyek vásárlására, majd ezt követően a járművön lévő leolvasóhoz kell érinteni a telefont és máris fel lehet szállni. Amennyiben elveszne a rengeteg információt tartalmazó készülék akkor fel kell hívni a központi menedzsmentet, mely minden adat felhasználását letiltja.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?