Készül a mobiltárca: buszjegy, bankkártya, minden benne lesz!

Pénzcentrum
2007. december 12. 08:19

A Motorola Magyarország által vezetett StoLPaN nemzetközi konzorcium egy olyan szabványosításon és üzleti modell kidolgozásán munkálkodik, melynek eredményeként a mobiltelefon egyfajta tárcaként működhet, amelyben a különböző bankkártyák mellett igazolványok, bérletek és jegyek, illetve egyéb információk is tárolhatók - írja a Napi.

Az egységes szabvány olyan változást indíthat el a mobiltelefóniában, mint annak idején az sms megjelenése. A StoLPaN egy hároméves projekt, 10 millió eurós költségvetéssel, melyet az Európai Unió is támogat.

A szolgáltatáshoz szükséges az érintésmentes kommunikáció technológiát alkalmazó mobilkészülék, ám egyes előrejelzések szerint 2010-re az összes mobil harmada ilyen lesz már. Ezek szoftverében több rekeszt lehet létrehozni.

A készülék alkalmas lesz tömegközlekedési járműre szóló jegyek vásárlására, majd ezt követően a járművön lévő leolvasóhoz kell érinteni a telefont és máris fel lehet szállni. Amennyiben elveszne a rengeteg információt tartalmazó készülék akkor fel kell hívni a központi menedzsmentet, mely minden adat felhasználását letiltja.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18