8 °C Budapest

Még drágább a bérleted - Leköröztük a római árakat is...

Pénzcentrum
2007. december 11. 09:00

Átlagosan 13 százalékkal emelik január 1-től a fővárosban a tömegközlekedési tarifákat. A 30 napos bérlet az idei 7350 forint helyett 8250 forintba kerül jövőre, a nyugdíjasoknak és a tanulóknak pedig 2950 helyett 3250 forintot kell fizetni. Egy jegy ára a jelenlegi 230 forintról 270 forintra nő. Így az árak színvonalában már leköröztünk olyan városokat, mint Róma. Ja, és jövő évtől megszűnik a nyugdíjasok HÉV-bérlete is.

Az átlagosan 13 százalékos BKV-tarifaemelési javaslatot támogatta a főpolgármesteri kabinet. A havi bérleteket jövő januártól felváltja a 30 napos bérlet. Ezért a jelenlegi 7350 helyett 8250 forintot kell majd fizetni, tehát 12,2 százalékkal többet az ideinél. A nyugdíjasok és a tanulók bérlete 10 százalékkal kerül majd többe, ára 2950 helyett 3250 forint lesz. Egy jegy ára viszont 17 százalékkal nő, 230-ról 270 forintra. - írja az Index.

Legnagyobb mértékben, 22 százalékkal a három megállóra érvényes metró-szakaszjegy drágul, ára 180-ról 220 forintra nő. Tíz százalékkal olcsóbb lesz viszont a két napra érvényes családi jegy, 2220 helyett 2000 forintot kell majd fizetni a két felnőtt és maximum 7 gyermek utazására jogosító jegyért.

Jövő évtől megszűnik a HÉV-re érvényes nyugdíjas bérlet, mert sem az állam, sem a Pest megyei önkormányzatok nem adnak hozzá támogatást. A tanulók bérletéhez szükséges kompenzációt továbbra is fizetik, a HÉV tarifái pedig nem emelkednek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem