15 °C Budapest

Bérházban laksz? Lízingelj tehenet!

Pénzcentrum
2007. november 13. 16:00

Úgy tűnik a németek egyre szélesebb spektrumban próbálják megcélozni a vásárlókat. Az egészséges táplálkozás mellett a következő konstrukciók a természet szeretetét, és a helyhiányban szenvedő háztartások problémáit célozzák.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Első lépésben lízingelhetünk egy tyúkot. Ez szerződés szerint évente mindössze 40 euróba (10 ezer forint) kerül. Itthon jelenleg 30 forint körül mozog a tojás, és ha a csirkénk egy nap egyet tojik, akkor egy év alatt több mint 10 ezer forintnyi tojást fog hozni nekünk a konyhára, így már megtérül a befektetés. Ráadásul ha kedvünk van még látogathatjuk is, és ha nem szeretnénk, hogy a lízingszerződés lejáratakor levágják, akkor egy kis maradványérték fejében megkímélik az életét.

Lehetőség van emellett almafa lízingelésére is. Ha nincs kertünk, akkor ez az egyik legmegfelelőbb konstrukció. A termése természetesen a miénk lesz, és ha kedvünk tartja, saját kezűleg szüretelhetjük le.

A báránykotlett sok helyen népszerű étel, viszont a hozzávalók nem mindig kaphatóak olcsón. Egy bárány lízingelésével viszont elkerülhetjük a felesleges rohangálást, és tavasztól őszig külön bejáratú fűnyírónk is lehet ha az udvaron tartjuk. Bár hátránya, hogy viszonylag nagy udvart igényel a legeléshez. De ugyanígy tudhatunk magunkénak akár egy malacot is, ha éppen arra fáj a fogunk.

Egy tehén lízingelése is megoldást jelenthet azoknak akik egy kis friss tejet vagy sajtot szeretnének fogyasztani, biztosan tudva, hogy ez valóban nem tartalmaz tartósítószert. Egy tehén 50-120 kilogramm sajthoz elegendő tejet ad egy nyár alatt. A lízingbeadó cég a tej mennyisége alapján kalkulálja ki a lízingdíjat, és a sajtot nagyon kedvező áron lehet megszerezni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emellett nem csak a lízing tárgyai közül lehet válogatni, lehetőség van egy havi vagy akár egy éves lízingre is, éppen mire van szükségünk. Minden állatot látogathat a lízingbevevő, de az etetési költségek szinte teljesen a lízingbeadóra hárulnak...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00