7 °C Budapest

Bérházban laksz? Lízingelj tehenet!

Pénzcentrum
2007. november 13. 16:00

Úgy tűnik a németek egyre szélesebb spektrumban próbálják megcélozni a vásárlókat. Az egészséges táplálkozás mellett a következő konstrukciók a természet szeretetét, és a helyhiányban szenvedő háztartások problémáit célozzák.

Első lépésben lízingelhetünk egy tyúkot. Ez szerződés szerint évente mindössze 40 euróba (10 ezer forint) kerül. Itthon jelenleg 30 forint körül mozog a tojás, és ha a csirkénk egy nap egyet tojik, akkor egy év alatt több mint 10 ezer forintnyi tojást fog hozni nekünk a konyhára, így már megtérül a befektetés. Ráadásul ha kedvünk van még látogathatjuk is, és ha nem szeretnénk, hogy a lízingszerződés lejáratakor levágják, akkor egy kis maradványérték fejében megkímélik az életét.

Lehetőség van emellett almafa lízingelésére is. Ha nincs kertünk, akkor ez az egyik legmegfelelőbb konstrukció. A termése természetesen a miénk lesz, és ha kedvünk tartja, saját kezűleg szüretelhetjük le.

A báránykotlett sok helyen népszerű étel, viszont a hozzávalók nem mindig kaphatóak olcsón. Egy bárány lízingelésével viszont elkerülhetjük a felesleges rohangálást, és tavasztól őszig külön bejáratú fűnyírónk is lehet ha az udvaron tartjuk. Bár hátránya, hogy viszonylag nagy udvart igényel a legeléshez. De ugyanígy tudhatunk magunkénak akár egy malacot is, ha éppen arra fáj a fogunk.

Egy tehén lízingelése is megoldást jelenthet azoknak akik egy kis friss tejet vagy sajtot szeretnének fogyasztani, biztosan tudva, hogy ez valóban nem tartalmaz tartósítószert. Egy tehén 50-120 kilogramm sajthoz elegendő tejet ad egy nyár alatt. A lízingbeadó cég a tej mennyisége alapján kalkulálja ki a lízingdíjat, és a sajtot nagyon kedvező áron lehet megszerezni.

Emellett nem csak a lízing tárgyai közül lehet válogatni, lehetőség van egy havi vagy akár egy éves lízingre is, éppen mire van szükségünk. Minden állatot látogathat a lízingbevevő, de az etetési költségek szinte teljesen a lízingbeadóra hárulnak...

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?