23 °C Budapest

Bizakodó Economist - kikerülhetünk a lista végéről?

Pénzcentrum
2007. október 16. 11:00

Tisztán kivehető mintát követ a számítógépes és internetes képességek alakulása az egyes országokban - tudósít az Economist.

Az Európai Unió által nemrégiben készített tanulmány alapján kimutatható, hogy a dél- és kelet-európai országok a legkevésbé hozzáértők az informatikában. A számítógépes gurukat inkább egy Európában ékként elhelyezkedő területen találhatjuk meg, Németországtól kezdve az északi országok felé.

A számítógép- és internet-felhasználási képességeket mérő indexet úgy alakították ki, hogy mind a felhasználók képességeit, mind pedig az adminisztratív ügyekben, és az üzletben való internethasználatot felmérték.

Bulgária érte el a legalacsonyabb értéket, hazánk a hátsó mezőnyben kullog, az Economist azonban bizakodó, az újság szerint a számítógépekhez való hozzáférés, a szélessávú internet-penetráció, és természetesen az informatika használatára való hajlandóság emelkedésével mindez javulni fog.

Forrás: Economist, Európai Unió

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?