-1 °C Budapest

Bizakodó Economist - kikerülhetünk a lista végéről?

Pénzcentrum
2007. október 16. 11:00

Tisztán kivehető mintát követ a számítógépes és internetes képességek alakulása az egyes országokban - tudósít az Economist.

Az Európai Unió által nemrégiben készített tanulmány alapján kimutatható, hogy a dél- és kelet-európai országok a legkevésbé hozzáértők az informatikában. A számítógépes gurukat inkább egy Európában ékként elhelyezkedő területen találhatjuk meg, Németországtól kezdve az északi országok felé.

A számítógép- és internet-felhasználási képességeket mérő indexet úgy alakították ki, hogy mind a felhasználók képességeit, mind pedig az adminisztratív ügyekben, és az üzletben való internethasználatot felmérték.

Bulgária érte el a legalacsonyabb értéket, hazánk a hátsó mezőnyben kullog, az Economist azonban bizakodó, az újság szerint a számítógépekhez való hozzáférés, a szélessávú internet-penetráció, és természetesen az informatika használatára való hajlandóság emelkedésével mindez javulni fog.

Forrás: Economist, Európai Unió

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem