Külföldi kalandozás állami támogatással: jó üzlet a webáruház

Pénzcentrum
2007. április 18. 09:00

Tavaly csaknem 60%-kal nőtt a hazai online kiskereskedelmi forgalom a GKIeNet piackutató cég becslése szerint, mellyel a magyar netpiac részesedése a teljes kiskereskedelemből elérte a 0,8-0,9%-ot. Mivel ez az arány az EU legkorábbi 15 országában 1,7-1,9% körüli, lehet még tere a növekedésnek - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Napjainkban a fő problémát az internetpenetráció helyett már a bizalmatlanság és az alacsony vásárlási hajlandóság jelenti.

Mindent összevetve az idei évben is dinamikus növekedésre lehet számítani, ennek üteme azonban elmaradhat a tavalyi mértéktől, az összforgalom pedig 45 milliárd forintot tehet ki 2007-ben.

Több magyar e-kereskedelmi vállalkozás is regionális terjeszkedésre készül, a Bookline pedig már meg is kezdte a szolgáltatást Szlovákiában és hasonló lépésre készülnek Romániában is. A Vatera online aukciós portál már az idén meg szeretné kezdeni a szolgáltatást a szomszédos országokban.

A külföldi terjeszkedéshez hamarosan állami forrásokat is igénybe vehetnek a hazai webáruházak. A támogatható célok között szerepel a külföldi megjelenést segítő marketingtevékenység és az internetes áruházak oldalainak lokalizálása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06