3 °C Budapest

Olcsó telefonálás fapadossal - már itthon is?

Pénzcentrum
2007. október 8. 09:00

A diszkont-, vagyis virtuális szolgáltatók (MVNO-k) nagy mennyiségű beszéd- és adatforgalmat tudnak egyszerre kifizetni, s elvileg kedvezményes árakat tudnak kialkudni a hagyományos szolgáltatókkal, majd bizonyos árréssel ezt adják tovább ügyfeleiknek - olvasható a Népszabadságban.

Külföldön ezek a szolgáltatók havonta 6-10 ezer forintnak megfelelő összegért több ezer percnyi beszélgetést, s akár korlátlan számú SMS-üzeneteket kínálnak. Tisztán üzleti megfontolásból Schannen Frigyes, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó cég vezetője szerint Magyarország ideális terep, hiszen évi 8-9 milliárdos forgalmat lehetne realizálni.

Ezen kívül Nagy-Britannia is ideális terep ezen szolgáltatók számára, mivel itt már olyan mértékű az értékesítés, hogy a szolgáltatóknak megéri a telefonnal ellátott csomagok értékesítése. Így tesz a szigetországban a Tesco és a Virgin Mobile is.

A virtuális szolgáltatók egyébként megkülönböztetett érdeklődést mutatnak a magyar, a cseh és a lengyel piac iránt. A stratégiai tanácsadó szerint több potenciális belépő is folytat tárgyalásokat a mobilszolgáltatókkal.

A Pannon sajtó és információs igazgatója, dr. Majorosi Emese szerint ezen cégek jelenléte olyan piacokon hasznos, ahol a szolgáltatásválaszték, vagy a tarifacsomag-választék szűkös. A magyar piacot azonban túlkínálat jellemzi, az árverseny pedig évek óta jelentős. A Pannonnál egyelőre nem találkoztak olyan megkereséssel, amely a jelenlegi helyzeten javítani tudna.

A T-Mobile-nál a cég bevallása szerint már jártak érdeklődők, azonban a jelek szerint eddig még nem született megegyezés, a Vodafone pedig nem nyilatkozott ezzel kapcsolatosan. A Nemzeti Hírközlési Hatóság már hallott olyan cégekről, melyek érdeklődnek a hazai piac iránt. Márton György szóvivő szerint azonban a hatóságnak egyelőre ezzel nincs különösebb tennivalója.

A szóvivő valószínűsítette, hogy a háttérben már komoly alkuk folynak, amely hosszú folyamat, hiszen a jelenlegi szolgáltatók számára is előnyös feltételeket kell kialkudni.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?