18 °C Budapest

Olcsó telefonálás fapadossal - már itthon is?

Pénzcentrum
2007. október 8. 09:00

A diszkont-, vagyis virtuális szolgáltatók (MVNO-k) nagy mennyiségű beszéd- és adatforgalmat tudnak egyszerre kifizetni, s elvileg kedvezményes árakat tudnak kialkudni a hagyományos szolgáltatókkal, majd bizonyos árréssel ezt adják tovább ügyfeleiknek - olvasható a Népszabadságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Külföldön ezek a szolgáltatók havonta 6-10 ezer forintnak megfelelő összegért több ezer percnyi beszélgetést, s akár korlátlan számú SMS-üzeneteket kínálnak. Tisztán üzleti megfontolásból Schannen Frigyes, a Roland Berger Stratégiai Tanácsadó cég vezetője szerint Magyarország ideális terep, hiszen évi 8-9 milliárdos forgalmat lehetne realizálni.

Ezen kívül Nagy-Britannia is ideális terep ezen szolgáltatók számára, mivel itt már olyan mértékű az értékesítés, hogy a szolgáltatóknak megéri a telefonnal ellátott csomagok értékesítése. Így tesz a szigetországban a Tesco és a Virgin Mobile is.

A virtuális szolgáltatók egyébként megkülönböztetett érdeklődést mutatnak a magyar, a cseh és a lengyel piac iránt. A stratégiai tanácsadó szerint több potenciális belépő is folytat tárgyalásokat a mobilszolgáltatókkal.

A Pannon sajtó és információs igazgatója, dr. Majorosi Emese szerint ezen cégek jelenléte olyan piacokon hasznos, ahol a szolgáltatásválaszték, vagy a tarifacsomag-választék szűkös. A magyar piacot azonban túlkínálat jellemzi, az árverseny pedig évek óta jelentős. A Pannonnál egyelőre nem találkoztak olyan megkereséssel, amely a jelenlegi helyzeten javítani tudna.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A T-Mobile-nál a cég bevallása szerint már jártak érdeklődők, azonban a jelek szerint eddig még nem született megegyezés, a Vodafone pedig nem nyilatkozott ezzel kapcsolatosan. A Nemzeti Hírközlési Hatóság már hallott olyan cégekről, melyek érdeklődnek a hazai piac iránt. Márton György szóvivő szerint azonban a hatóságnak egyelőre ezzel nincs különösebb tennivalója.

A szóvivő valószínűsítette, hogy a háttérben már komoly alkuk folynak, amely hosszú folyamat, hiszen a jelenlegi szolgáltatók számára is előnyös feltételeket kell kialkudni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?