4 °C Budapest

Hogyan spórolnak a telefonszámlán?

Pénzcentrum
2007. szeptember 21. 16:00

Míg hazánkban három szolgáltató folytatja véget nem érő harcát az egyes ügyfelekért, addig Európában egyre több olyan új szolgáltató indul be, amelyik csupán bérli egy másiktól a hálózatot, s így alacsony árakon kínálhat telefonálási lehetőséget.

A BusinessWeek összeállítása szerint az MVNO-k (Mobile virtual network operator) tehát a hagyományosnak megfelelő mobiltelefonos szolgáltatást kínálnak ügyfeleiknek, de nem rendelkeznek saját hálózattal, azt csupán bérlik, így spórolva meg annak fenntartási költségeit.

Ezek a cégek a tengerentúlon egyébként már nem ismeretlenek, azonban ott félresiklott működésük miatt nem tudtak lábat vetni, annál inkább sikeresek a saját kontinensünkön. A világ egyik legismertebb MVNO-szolgáltatója egyébként a Virgin Mobile.

Az egyik legfontosabb kulcsmomentum az MVNO-k életében, amely miatt alacsony áron képesek tartani szolgáltatásaikat, amellett, hogy nem tartanak fent saját szolgáltatási infrastruktúrát, az a világháló kiemelt használata.

Vagyis az interneten keresztül zajlik teljes mértékben az ügyfélszolgálat, s az értékesítés is. Egy hagyományos szolgáltató esetében például amennyiben egy vásárló számlakivonatot szeretne, felhívja a céget, ahol elkészítik és postázzák ezt számára.

Egy MVNO esetében ez már nem így van, az ügyfelek saját maguk nézhetik meg számlájukat a neten keresztül, s ők is nyomtathatják ki azt, persze saját kontújukra. Emellett nagyon fontos különbség a hagyományos, illetve a fapados szolgáltatók között, hogy utóbbiak nem értékesítenek telefonokat sem.

Egy dán tanácsadócég szakértője szerint Európában az elmúlt 4 év során 150 ilyen szolgáltató indult be, az ügyfelek pedig kifejezetten jól jártak velük, ugyanis telefonszámlájuk átlagosan 15-20 százalékkal lett alacsonyabb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az európai szolgáltatók sikerének egyik kulcsa az ügyes marketingstratégia, SIM-kártyáikat például szupermarketekben vásárolhatják meg az ügyfelek. Az egyik nagy sikernek örvendő szolgáltató pedig az egyik évben marketing-költségvetésének 60 százalékát egy óriási ügyfél-buli megrendezésére fordította, így elindítva a "szájhagyomány" útján terjedő híráramot. Abban az évben ennek révén 250 ezer új ügyfelet sikerült szerezniük.


Magyarországon a verseny a három szolgáltató között igencsak éles, a legtöbben úgy vélekednek, a hazai piac már nem bírna el még egy mobiltársaságot.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm