4 °C Budapest

Nyithatnak a határok

Pénzcentrum
2007. szeptember 5. 10:00

A soros elnökséget betöltő Portugália szerint a kelet-közép-európai EU-tagállamok mindegyikében sikeresen lezajlott a körözött és eltűnt személyek, vagy a lopott autók adatait tartalmazó központi SIS-adatbázishoz történő csatlakozás technikai előkészületei - írja a Világgazdaság.

Lisszabon annak a reményének is hangot adott, hogy a tervezett menetrendnek megfelelően a 2004-ben csatlakozott 8 új tagállam szárazföldi és tengeri határain jövő év január elsejétől, a reptereken március végétől szűnhet meg a határellenőrzés a tagállamok között.

Még a nyári szünet előtt fény derült arra is, hogy az unió helyszíni vizsgálatai megfelelőnek tartják a tagállamok határellenőrzési gyakorlatát is. Még ebben a hónapban sor kerülhet a SIS-adatbázis működésének újabb ellenőrzésére, ezt követően hozhatják meg az unió szakminiszterei a végső döntést az övezet kiterjesztéséről.

A Határőrség Országos Parancsnoksága szerint hazánk felkészült a schengeni övezethez való csatlakozásra. A Schengen Alapból Magyarország 42 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott, melyből 30 milliárd forint jutott az integráció előtt álló határőrség és a rendőrség eszközparkjának felújítására.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?