13 °C Budapest

Nem félnek az emberek Budapesttől

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 08:30

Az előzetes foglalások száma arról tanúskodik, hogy nem esnek vissza a fővárosi szállodafoglalások az ősszel a tavalyi zavargások megismétlődésének esélye miatt - olvasható a Napi Gazdaságban.

A tavaly őszi események miatt 15 százalékkal csökkent a fővárosi szállodák kihasználtsága. Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint azért a 2005-ös szintet még nem éri el a forgalom, azonban biztosra vehető, hogy a tavalyinál jobban sikerül a mostani évszak.

Molnár Gabriella, a Magyarországi Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke szerint az utazók már hozzászoktak ezekhez a jelenségekhez, hiszen Párizstól Koppenhágán át Berlinig mindenhol zajlanak hasonló események.

Az elnök szerint az ősz végén amúgy is hagyományosan visszaesik az érkező turisták száma, azonban a kereslet csökkenését leginkább a szűkös marketing-költségvetés magyarázza. Az "imázsjavító" intézkedések közül ugyanakkor a téli Winter Invasion sikeres volt, az akció keretében érezhetően megemelkedett az érdeklődés.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?