22 °C Budapest

Nem félnek az emberek Budapesttől

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 08:30

Az előzetes foglalások száma arról tanúskodik, hogy nem esnek vissza a fővárosi szállodafoglalások az ősszel a tavalyi zavargások megismétlődésének esélye miatt - olvasható a Napi Gazdaságban.

A tavaly őszi események miatt 15 százalékkal csökkent a fővárosi szállodák kihasználtsága. Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint azért a 2005-ös szintet még nem éri el a forgalom, azonban biztosra vehető, hogy a tavalyinál jobban sikerül a mostani évszak.

Molnár Gabriella, a Magyarországi Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke szerint az utazók már hozzászoktak ezekhez a jelenségekhez, hiszen Párizstól Koppenhágán át Berlinig mindenhol zajlanak hasonló események.

Az elnök szerint az ősz végén amúgy is hagyományosan visszaesik az érkező turisták száma, azonban a kereslet csökkenését leginkább a szűkös marketing-költségvetés magyarázza. Az "imázsjavító" intézkedések közül ugyanakkor a téli Winter Invasion sikeres volt, az akció keretében érezhetően megemelkedett az érdeklődés.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?