22 °C Budapest

Szeptemberi akciók vidéken - ingyen szállás ellátással

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 08:03

Várhatóan a legnagyobb vidéki turisztikai akció kerül megszervezésre 2007. szeptember 21-23-a között, Leader - Magyar Vidéki Turizmus Napjai elnevezéssel. A programban részt vevő több mint nyolcszáz vendéglátó legalább 30 százalékos kedvezményt ad, de akad köztük olyan is, aki nem is kér pénzt.

Simon László, a Magyarországi Leader Központ vezetője a Népszabadságnak elmondta, hogy a rendezvény meghirdetése idején még körülbelül száz falu és 2-300 vállalkozás részvételére számítottak, ehhez képest jelenleg már 340 település és 876 szolgáltató került be a Magyar Vidéki Turizmus Napjai résztvevői közé. Ez a szám azonban még nem teljes, a kistérségek pályázatait továbbra is várják. A rendezvény részletei a jövő héten induló www.hazajaro.hu honlapon lesznek olvashatók.

A programhoz csatlakozók komplett turisztikai programcsomagokat hoztak létre. Ezekben egy-egy kistérség színvonalas szálláshelyei és éttermei mellett az aktív pihenést (például evezést, lovaglást, kerékpározást) kínáló szolgáltatók, valamint falusi múzeumok és természeti értékeket bemutató tanösvények is helyt kaptak.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM