23 °C Budapest

Bevásárló turizmus: mi vagyunk a paradicsom az ukránoknak?

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 10:00

A kilencvenes években a magyar utazási irodák szervezetten vitték Ausztriába a vásárolni szeretőket. Mára ez itthon már nem jellemző, de azért a bevásárló turizmus továbbra is létezik, most az ukránok járnak át hozzánk - írja a Napi Gazdaság.

A külföldi vásárlók szám az utóbbi években jelentősen csökkent, mivel a környező országokban is sorra nyílnak az itthon megtalálható áruházláncok. Most már szinte minden élelmiszert meg lehet kapni külföldön is, amiért eddig idejöttek szomszédaink, így a magyar beszerzési láncok export-import tevékenysége is növekedett.

Az árakban sincs már akkora különbség, hogy érdemes lenne kilométereket utazva átlépni a határt, és itt bevásárolni. Nem is beszélve arról, hogy Magyarország drágább lett, ami újabb visszatartó tényezőt jelent az eddig ide járó vásárlóknak. Sőt, az árak miatt egyre jellemzőbb, hogy mi megyünk külföldre vásárolni, leginkább ruházati cikkeket.

Az árak emelkedése ellenére az ukránoknál egyre több szervezett bevásárlótúra indul, mivel ott még kevés az olyan bevásárlóközpont száma, mint az itthoniak, és nem jutnak szomszédaink sok itt megtalálható termékhez. Ezért még a drágább termékeket is hajlandóak megvásárolni, pont úgy, mint mi a '90-es években Ausztriában.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?