Bevásárló turizmus: mi vagyunk a paradicsom az ukránoknak?

Pénzcentrum
2007. augusztus 9. 10:00

A kilencvenes években a magyar utazási irodák szervezetten vitték Ausztriába a vásárolni szeretőket. Mára ez itthon már nem jellemző, de azért a bevásárló turizmus továbbra is létezik, most az ukránok járnak át hozzánk - írja a Napi Gazdaság.

A külföldi vásárlók szám az utóbbi években jelentősen csökkent, mivel a környező országokban is sorra nyílnak az itthon megtalálható áruházláncok. Most már szinte minden élelmiszert meg lehet kapni külföldön is, amiért eddig idejöttek szomszédaink, így a magyar beszerzési láncok export-import tevékenysége is növekedett.

Az árakban sincs már akkora különbség, hogy érdemes lenne kilométereket utazva átlépni a határt, és itt bevásárolni. Nem is beszélve arról, hogy Magyarország drágább lett, ami újabb visszatartó tényezőt jelent az eddig ide járó vásárlóknak. Sőt, az árak miatt egyre jellemzőbb, hogy mi megyünk külföldre vásárolni, leginkább ruházati cikkeket.

Az árak emelkedése ellenére az ukránoknál egyre több szervezett bevásárlótúra indul, mivel ott még kevés az olyan bevásárlóközpont száma, mint az itthoniak, és nem jutnak szomszédaink sok itt megtalálható termékhez. Ezért még a drágább termékeket is hajlandóak megvásárolni, pont úgy, mint mi a '90-es években Ausztriában.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?