11 °C Budapest

Újabb szegények bankja nyílik a "sógoroknál"

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 09:30

Minden várakozást felülmúlt a Die Zweite Sparkasse első, bécsi fiókjának megnyitását követő fél esztendő. A sikereken felbuzdulva most újabb fiókokat nyit az osztrák szövetségi tartományokban -írja a Magyar Hírlap.

A szegény emberek bankjának létrejötte az Erste Stiftungnak, az Erste Bank AG többségi tulajdonosának köszönhető. A bank a Caritashoz hasonló nonprofit szervezetekkel együttműködve nyújtja, már fél éve ezt a szolgáltatást, hátterét az Erste Bank munkavállalói önkéntes munkájukkal biztosítják.

Ausztriában hozzávetőlegesen tizenkétezer embertől tagadhatják meg a bankszámlanyitás lehetőségét; ami igencsak megnehezíti társadalomba való beilleszkedésüket. A bank nélküliek bankjának bécsi fiókjában - a Caritas segélyszervezet és adósság-tanácsadó szolgálatok közreműködésének köszönhetően - jelenleg már több mint nyolcszáz hátrányos helyzetű ember rendelkezik bankszámlával és ingyenes biztosítással.

A bank egyetlen fiókja a bécsi Glockengassén működik, az Erste Bank önkénteseinek segítségével. Mostantól azonban a Tiroler Sparkasse munkatársai is részt vesznek a projektben. 2007. szeptember 14-én a Die Zweite Sparkasse fiókot nyit Innsbruckban, amelyet hamarosan továbbiak követnek majd Salzburgban, Karintiában és Stájerországban is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?