Újabb szegények bankja nyílik a "sógoroknál"

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 09:30

Minden várakozást felülmúlt a Die Zweite Sparkasse első, bécsi fiókjának megnyitását követő fél esztendő. A sikereken felbuzdulva most újabb fiókokat nyit az osztrák szövetségi tartományokban -írja a Magyar Hírlap.

A szegény emberek bankjának létrejötte az Erste Stiftungnak, az Erste Bank AG többségi tulajdonosának köszönhető. A bank a Caritashoz hasonló nonprofit szervezetekkel együttműködve nyújtja, már fél éve ezt a szolgáltatást, hátterét az Erste Bank munkavállalói önkéntes munkájukkal biztosítják.

Ausztriában hozzávetőlegesen tizenkétezer embertől tagadhatják meg a bankszámlanyitás lehetőségét; ami igencsak megnehezíti társadalomba való beilleszkedésüket. A bank nélküliek bankjának bécsi fiókjában - a Caritas segélyszervezet és adósság-tanácsadó szolgálatok közreműködésének köszönhetően - jelenleg már több mint nyolcszáz hátrányos helyzetű ember rendelkezik bankszámlával és ingyenes biztosítással.

A bank egyetlen fiókja a bécsi Glockengassén működik, az Erste Bank önkénteseinek segítségével. Mostantól azonban a Tiroler Sparkasse munkatársai is részt vesznek a projektben. 2007. szeptember 14-én a Die Zweite Sparkasse fiókot nyit Innsbruckban, amelyet hamarosan továbbiak követnek majd Salzburgban, Karintiában és Stájerországban is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?