A kedvenc nyaralóhelyek: hol szórják a pénzt a magyarok?

Pénzcentrum
2007. augusztus 1. 11:00

Az idei főszezonban a családok mindössze 41 százaléka költ nyaralásra. Ezen belül hetven százalék a belföldi tájak szépségeit választja, a további harminc százalék külföldre utazik. A családok jelenős része azonban a szabadsága alatt az otthoni pihenést választja a költséges nyaralások helyett - írja a Magyar Hírlap.

Az Önkormányzat és Területfejlesztési Minisztérium felmérése alapján az idén a családok összesen 1,2 millió utazást szerveztek. Ezt a számot némiképp növeli az a tény, hogy néhány család mind belföldre, mind külföldre eljut ebben az évben, összesen 150 ezer háztartás. A nyári vakációt szervezők jelentés része, azonban még mindig a 18-24 éves fiatalok közül kerül ki, akik jellemzően még nem családosok.

A legnépszerűbb nyaralóhely idén a Balaton, amelyet Horvátország követ, majd Észak-Magyarország, és az Észak Alföld. Görögország csak ezek után következik, Olaszország pedig az első hat legnépszerűbb hely között sem szerepel. Belföldön az átlagos nyaralásra fordított időtartam 5,5 nap, külföldön 9,8 nap.

A vakációra fordított kiadások összesen 60,3 milliárd forintot tesznek ki, egy háztartás esetén összesen 53 ezer forint. A belföldön nyaralók hetvenöt százaléka panzióban, szállodában, kempingben száll meg, külföldön nyolcvanhét százalék vesz igénybe kereskedelmi szálláshelyet. A többi nyaraló általában rokonoknál száll meg, így a szállásköltség nem jelenik meg az elköltött összegekben.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?