Vegyél mobilt diszkont áron - egymásnak esett az ALDI és a LIDL

Pénzcentrum
2005. december 8. 09:54

A két német élelmiszerdiszkont-lánc elsősorban kártyás csomagokat kínál a nála vásárló felhasználóknak. A szakemberek szerint ezzel csak tovább éleződik az amúgy is kemény német mobilpiaci árverseny, ami egyértelműen a felhasználóknak kedvez mivel jelentősen csökkenhetnek a percdíjak

 
A két német élelmiszerdiszkont-lánc elsősorban kártyás csomagokat kínál a nála vásárló felhasználóknak. A szakemberek szerint ezzel csak tovább éleződik az amúgy is kemény német mobilpiaci árverseny, ami egyértelműen a felhasználóknak kedvez mivel jelentősen csökkenhetnek a percdíjak
Az Aldi üzleteiben már megvásárolhatók a kártyás csomagok és most hasonló lépést tervez a konkurens diszkontlánc, a már Magyarországon is jelenlévő Lidl. Mindez jótékony hatással lehet a mobiltarifákra és az előfizetési, illetve a kártyás csomagok díjára. "Amíg az év közepén még 19 cent volt a legolcsóbb mobil percdíj, addig most már csak 15 cent és 2006-re könnyen 10 cent lehet" - nyilatkozta Martin Gutberlet, a Gartner piackutató cég munkatársa.
Az Aldi által kínált, lebeszélhető összeget tartalmazó SIM-kártya esetében a percdíjak - bármelyik hálózatba is irányuljanak a beszélgetések - egységesen 15 centet tesznek ki, kivéve a más Aldi-előfizetőkkel folytatott beszélgetések, amelyek percenként csupán 5 centbe (kb. 13 forintba) kerülnek. Az Aldi az E-Plus cég hálózatát használja, míg a szolgáltatásokban a Medion AG a partnere. Tény ugyanakkor, hogy bár a beszélgetések ára kedvezőbb az összes olcsó szolgáltató árainál, ám az SMS-ek már jóval többe kerülnek.
Kiszivárgott információk szerint az Aldi és a Lidl után hamarosan más élelmiszeráruház-láncok (például a Plus) is be fognak lépni a mobilpiacra. Kérdéses azonban, hogy sikerül-e majd még lejjebb vinni az árakat. Az Aldi egyelőre nem foglalkozik a konkurenciával. A diszkont legalább 750 ezer előfizetői szerződést szeretne megkötni, minél előbb. Mindenesetre elég érdekes helyzetet teremtene ha Magyarországon is megjelennének a hasonló konstrukciók és valaki mobil előfizetői szerződést kötne egy élelmiszeráruházzal vagy egy hipermarkettel.

(forrás: SG.hu Hírmagazin)

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm