Kiadják a felhasználók adatait- senki sem menekülhet a reklám-hullám elől

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 11:00

A széles körben ismert közösségi oldal, a Facebook szeretne tőkét kovácsolni a népszerűségéből, s ezt nem másként próbálja megtenni, mint reklámokkal. De nem is akármilyen módon, egy új modellt dolgozott ki, célzott reklámokkal kíván hirdetőket halászni, igaz a nagy "pecázás" közben a hálóból kicsúszhat néhány felhasználó.

Az új modell lényege, hogy az egyes felhasználók saját maguk által felfedett adatai alapján célzott hirdetésekkel lehetne bombázni a belépőket.

A Facebook kapálózása a számok alapján érthető, hiszen ugyan a látogatottság már a rekordok kapuját döntögeti, sőt mi több, az elmúlt hónapban már be is lépett azon, 30,6 millió látogatóval. Ami sokkal szomorúbb, az a várakozások szerinti aprócska 30 millió dolláros profit az idei évben bejövő 150 millió dolláros árbevételből.

A hirdetők minden bizonnyal egymást ölik majd a számukra aranybányát jelentő Facebook bányászati jogaiért, hiszen olyan adatokhoz juthatnak így hozzá néhány kattintással, mint születési dátum, érdeklődési kör, zenei ízlés, utazási szokások, a nagy számú fényképekről már nem is beszélve.

Az új modell persze még nincs kész, de indulását már nem sokkal későbbre harangozták be. Az ezen keresztül beérkező hirdetések nem a már megszokott helyen lesznek megtalálhatóak, hanem az egyes barátok frissítéseiről érkező hírfolyamba csempésznék bele azokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Könnyen elképzelhető, hogy néhány olvasó, akiket zavarna az új rendszer, elhagyják a közösségi oldalt, ez azonban a Facebook számára valószínűleg messze nem olyan mértékű veszteség, mint a pénz hiánya.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16