Két évre veszel hűtőt és mosógépet? A minisztérium szerint minden rendben van...

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 08:16

Nincs jelenleg jogszabály a tartós fogyasztási cikkek kötelező alkatrészellátásáról, annak ellenére, hogy ezt a hiányosságot a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége már többször jelezte a jogalkotónak - írja a Magyar Hírlap.

A lakosság többsége persze tartós fogyasztási cikket minden bizonnyal nem 2-3 évre vásárolna, a jelenlegi helyzetben azonban, ha a jótállási, szavatossági időn kívül meghibásodik például a mosógép vagy hűtőszekrény, akkor kénytelenek lehetünk újat venni, mivel a szerelők sok esetben alkatrészhiányra hivatkozva nem vállalják a javítást.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a kérdéssel kapcsolatban azon az állásponton van, hogy nincs is szükség a fogyasztók érdekében az alkatrészellátási kötelezettséget előírni, mivel ez nagymértékben sértené a vállalkozás szabadságát, többletköltséget eredményezne a cégeknek, így drágítaná a termékeket.

A tárca szerint a tartós fogyasztási cikkek piacán olyan erős a verseny, hogy a fogyasztóknak sokszor inkább megérheti újat venni a meghibásodott készülékből, mint megjavíttatni azt. Kérdés persze, hogy a jelen körülmények között értelmezhető-e egyáltalán a tartós fogyasztási cikk kategória...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?