Két évre veszel hűtőt és mosógépet? A minisztérium szerint minden rendben van...

Pénzcentrum
2007. augusztus 22. 08:16

Nincs jelenleg jogszabály a tartós fogyasztási cikkek kötelező alkatrészellátásáról, annak ellenére, hogy ezt a hiányosságot a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége már többször jelezte a jogalkotónak - írja a Magyar Hírlap.

A lakosság többsége persze tartós fogyasztási cikket minden bizonnyal nem 2-3 évre vásárolna, a jelenlegi helyzetben azonban, ha a jótállási, szavatossági időn kívül meghibásodik például a mosógép vagy hűtőszekrény, akkor kénytelenek lehetünk újat venni, mivel a szerelők sok esetben alkatrészhiányra hivatkozva nem vállalják a javítást.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a kérdéssel kapcsolatban azon az állásponton van, hogy nincs is szükség a fogyasztók érdekében az alkatrészellátási kötelezettséget előírni, mivel ez nagymértékben sértené a vállalkozás szabadságát, többletköltséget eredményezne a cégeknek, így drágítaná a termékeket.

A tárca szerint a tartós fogyasztási cikkek piacán olyan erős a verseny, hogy a fogyasztóknak sokszor inkább megérheti újat venni a meghibásodott készülékből, mint megjavíttatni azt. Kérdés persze, hogy a jelen körülmények között értelmezhető-e egyáltalán a tartós fogyasztási cikk kategória...

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17