16 °C Budapest

Semmi pánik: a díjcsökkentés mindent megold?

Pénzcentrum
2007. augusztus 15. 15:00

A Bloomberg információi szerint meredek díjcsökkentéssel igyekszik befektetőket csalogatni bajba jutott alapjaihoz a Golman Sachs, melynek Global Equity Opportunities alapja a tőzsdei esés következtében egyetlen hónap alatt 1,4 milliárd dollárt bukott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A számítógépes modellek által vezérelt részvénytranzakciókkal foglalkozó kvantitatív alap 28%-ot veszített értékéből az elmúlt hónapban, így most a befektetők megnyerése érdekében az új belépőknek nem kell megfizetniük a 2%-os alapkezelési díjat és megfelezett sikerdíjért vághatnak bele a kalandba.

Az alap befektetői mostanáig éves 2%-os alapkezelői díjat fizettek jegyeik nettó eszközértéke után, valamint a profit 20%-át tette ki a sikerdíj. Az új rendszerben a felértékelődés első 10%-a sikerdíj-mentes lesz, efölött pedig csak 10%-os sarccal kell számolni, így ezt a tételt is megfelezték.

A kvantitatív alap bajba sodródását az okozta, hogy a tőzsdepánik aláásta a számítógépes modelleket, így a rendszer sokszor olyan papírokat vetetett meg, melyek zuhanásnak indultak, míg az emelkedés előtt állókat eladatta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20