11 °C Budapest

Küszöbön a 200 Ft-os tejár!

Pénzcentrum
2007. július 3. 08:30

A világ legnagyobb tej exportőreinél, Új-Zélandon és Ausztráliában jelentős mértékben csökkent a termelés, ez jelölhető meg a tavaly augusztusban elkezdődött világpiaci áremelkedés fő okaként amellett, hogy az ázsiai és indiai piacok igényei folyamatosan nőnek - írja a Magyar Nemzet.

A sovány tejpor ára Nyugat-Európában történelmi magaslatokba, kilónként 900 Ft fölé emelkedett. Mindezek eredményeképp hazánkban a héten 2,5%-kal drágul a tej és elképzelhető, hogy az év során további áremelés következik be.

A feldolgozók most 70 forintot fizetnek literenként az átvett alapanyagért a termelőknek, míg az év elején csak 66,54 Ft volt ez az érték. A termelői ár növekedése által okozott drágulást az év közepétől a háztartások is megérzik majd.

A Pannontej Zrt. vezérigazgatója szerint az év végére a nyers tej ára 72-73 Ft-ra emelkedhet, így például a friss dobozos tej 160 Ft-ért kapható majd a boltokban, az UHT-tej ára pedig a 180-200 Ft-os szintet is elérheti.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?